"RUDARI" STRIC I BRANATAC KOJI SU KOPALI TUNEL DO DEPOA SUDA POBEGLI NA JAHORINU?! Otkriveni dokazi da su bili tamo, opet NESTALI
Foto: Printscreen/Youtube

afera "tunel"

"RUDARI" STRIC I BRANATAC KOJI SU KOPALI TUNEL DO DEPOA SUDA POBEGLI NA JAHORINU?! Otkriveni dokazi da su bili tamo, opet NESTALI

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavili su pretrese na nekoliko lokacija u okolini Jahorine gde je navodno, utvrđeno da su Vladimir Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53) iz Loznice, osumnjičeni da su deo kriminalne organizacije koja je kopala tunel ispod Višeg suda kriju na tom području.

Pretresi su sprovedeni nakon što su crnogorski istražni organi informisali kolege u BiH da su osumnjičeni pobjegli na teritoriju te države.

"Rudari" inače, sprski državljani - Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) kopali su tunel od stana u suterenu do zgrade suda od jula, a dokazni materijal po nalogu nalogodavca iznosili su četri dana.

osumnjičeni jovanović, erić, marković i njegov stric marković
osumnjičeni jovanović, erić, marković i njegov stric markovićfoto: Printscreen/Youtube

- Za sada niko nije uhapšen, ali su nađeni korisni dokazi i informacije koji mogu biti od velike pomoći Upravi policije Crne Gore. Tačan datum kada su pretresi obavljeni nije poznat, a to je urađeno nedugo nakon što je utvrđeno da su osumnjičeni prešli na teritoriju BiH - navodi portal RTCG.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS juče su za Portal RTCG potvrdili da su dostavili podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel".

od jula kopali tunel dug 30 metara kako bi došli do depoa višeg suda i ukrali dokaze
od jula kopali tunel dug 30 metara kako bi došli do depoa višeg suda i ukrali dokazefoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta 'Tunel' dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu - saopštili su iz MUP-a RS.

Pretresi su počeli nakon što je MUP RS dobio informaciju da su pojedini osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda prešli na teritoriju BiH. Navodno prešli su preko graničnog prelaza Šćepan Polje nakon što su je u Podgorici otkriveno da je tunel prokopan.

iskopali rupu u zidu i 4 dana iznosili dokaze
iskopali rupu u zidu i 4 dana iznosili dokazefoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Podsetimo, istragom podgoričkog tužilaštva utvrđeno je da je pored Srba deo grupe bilo još šestoro ljudi, među kojima je Predrag Mirotić (31) pripadnik podgoričkog ogranska kavačkog klana uhapšen. Takođe, policija traga i za Katarinom Baćović, ženom koja je koristeći lažni identitet u najam uzela stan u zgradi iz koje su "rudari" kopali tunel do zgrade Višeg suda u Podgorici.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da njena majka radi u pisarnici suda, koja je poligrafski testirana i za sada nije otkriveno da joj je ona pomogla u zločinu. Crnogorski istražitelji tragaju za njom i ostalim pripadnicima kriminalne organizacije od 11. septembra kada je službenica suda slučajno otkrila rupu u prostiji depoa.

osumnjičena katarina baćović za kojim se i dalje traga
osumnjičena katarina baćović za kojim se i dalje tragafoto: Screenshot TV Vijesti

- "Rudari" su četri dana iznosili dokaze, među kojima su i 15 pištolja i 3 puške. Alat koji su koristili u krađi bacili su u reku Moraču, a kombi ostavili nedaleko odatke u mestu Botun. Nekoliko sati kasnije izašli su legalno iz Crne Gore i od tada se traga za njima - podseća izvor.

(Kurir.rs - RTCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track