ONI SU "PALI" U VELIKOJ POLICIJSKOJ AKCIJI: Kupovali amfetaminsko ulje u Holandiji, pravili ogromne količine droge u Srbiji
Foto: Shutterstock

ONI SU "PALI" U VELIKOJ POLICIJSKOJ AKCIJI: Kupovali amfetaminsko ulje u Holandiji, pravili ogromne količine droge u Srbiji

Crna Hronika -

Po nalogu Javnog tužilaštvu za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK danas je uhapšeno 10 osoba: Z.S, M.T, M.T, A.S, R.S, S.M, M.L, LJ.S, M.B. i M.S. zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa je zajedno sa I. S. i A. K. koji se nalaze u pritvoru u periodu od 2. februara do danas (29.09.2023.godine) nabavljala amfetaminsko ulje iz Kraljevine Holandije, a potom proizvodila, skladištila i prodavala opojnu drogu amfetamin na teritoriji Republike Srbije. Takođe, ova organizovana kriminalna grupa je nabavljala opojnu drogu – lekove sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama na teritoriji Beograda, a potom transportovala ka Kraljevini Holandiji.

Organizator Z.S. i pripadnik A.S. su uhapšeni jutros na teritoriji Obrenovca prilikom primopredaje oko 170 kilograma opojne droge amfetamin, dok je kod ostalih pripadnika ove organizovane kriminalne grupe, pronađena opojna droga amfetamin, MDMA (ekstazi) i lekovi sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Pretresanje prostorija je u toku.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja