EKIPA IZ DOMA ZDRAVLJA DOŠLA NA MESTO UBISTVA, PA ZATEKLA MRTVU KOLEGINICU: Stravični detalji zločina kod Vladičinog Hana
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

najnoviji detalji

EKIPA IZ DOMA ZDRAVLJA DOŠLA NA MESTO UBISTVA, PA ZATEKLA MRTVU KOLEGINICU: Stravični detalji zločina kod Vladičinog Hana

Crna Hronika -

Dragan S. (61) uhapšen u selu Repince kod Vladičninog Hana zbog sumnje da je kuhinjskim nožem nasmrt izbo Dušanku S. (55)

Dragan S. (61) uhapšen je u petak uveče u selu Repince kod Vladičinog Hana, zbog sumnje da je kuhinjskim nožem prerezao vrat svojoj supruzi Dušanki S. (55).

Žena je od povreda preminula na mestu, a u lokvi krvi ju je zatekla ćerka kada je sa svojim detetom došla iz grada kući.

Kako saznajemo, zločin se dogodio oko 21.30 sati, a pretpostavlja se da je osumnjičeni bio pijan u tom trenutku i da je svemu prethodila svađa supružnika, koji su bili u procesu razvoda braka.

Dušanka S, Vladičin Han, ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Ostao bez posla

- Dušanka je pre izvesnog vremena podnela zahtev za razvod. Čini mi se da je taj proces bio maltene gotov, samo se čekalo pravosnažno rešenje. Iako nisu neko vreme živeli kao muž i žena, Dušanka i Dragan su živeli pod istim krovom. Delovali su jako fino, sa njima niko u komšiliku nije imao problema. Za nju naročito, pa ni za njega, ne možemo da kažemo ništa loše - kažu komšije iz sela.

Kako dodaju, Dragan i Dušanka su živeli kao podstanari u selu Repince već godinama. On je radio u jednoj fabrici u Vladičinom Hanu koja je u stečaju i ostao je bez posla.

- Sina je završio fakultet i živi sa porodicom u drugom gradu. Ćerka živi sa njima. Dušanka je bila dugogodišnji radnik doma zdravlja u Vladičinom Hanu. Radila je kao spremačica - ispričali su nam meštani.

"Divna je bila, juče sam je srela"

Komšinica ubijene žene kaže da ju je dan pre ubistva srela na ulici.

- Divna je bila, juče smo se srele na ulici, kada sam se vraćala sa pijace. Popričale smo malo, nisam ni slutila da će nam to biti poslednji susret. Ne mogu da verujem šta se desilo, delovalo je kao da žive normalno i skromno. Celo selo je u žalosti zbog ovoga - rekla je komšinica medijima.

Kolege ubijene žene kažu da je ona bila primeren radnik, da nikada nije pravila probleme i da je s njom bilo zadovoljstvo provoditi vreme.

- Izuzetan radnik i dobra osoba. Sve najbolje možemo da kažemo o njoj, ovo je strašno što se desilo, u šoku smo - navode zaposleni u DZ u Vladičinom Hanu.

Kako kažu, u petak je naročito bilo teško njihovim kolegama iz Službe Hitne pomoći koji su otišli po pozivu u Repince, ne znajući da će tamo zateći svoju mrtvu koleginicu.

Hitna Pomoć
foto: Nemanja Nikolić

- Radnici Hitne pomoći saznali su na licu mesta da je ubijena žena zapravo Dušanka. Oni su pozvani zbog same procedure, kad se desi takav slučaj Hitna pomoć izlazi na teren. Sve se to izdešavalo u kasnim večernjim satima. Ko ne bi bio u neverici da čuje takvu vest. U šoku su i zaposleni u Hitnoj službi, a kako da ne budu kad su radili sa tom ženom u istom kolektivu - navodi naš izvor.

Bili sami u kući

Kako Kurir nezvanično saznaje, Dragan. S. je u trenutku kad je nasrnuo nožem na suprugu bio pod dejstvom alkohola.

- U momentu zločina njih dvoje su bili sami u kući. Ćerka nije bila kod kuće, a kada se vratila zatekla je užasnu scenu. Pozvala je Hitnu pomoć i policiju, ali nažalost, za njenu majku nije bilo spsasa. I osumnjičeni Dragan je bio na mestu zločina, nije bežao. Nož kojim je počinio zločin pronađen je u kući - navodi naš izvor i dodaje da se još uvek ne zna šta je bio konretan povod za strašan zločin.

Naložena obdukcija tela

Iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, koje vodi istragu, naveli su da je tužilac obavio uviđaj, kao i da je naložena obdukcija tela, koju će obaviti Zavod za sudsku medicinu iz Niša.

- Izvršilac je pronađen na mestu izvršenja krivičnog dela ubistva, odmah je uhapšen i određeno mu je zadržavanje. U zakonskom roku će biti priveden u tužilaštvo radi saslušanja - stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Kurir.rs/Tatjana Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja