SEJAO SMRT IZ KALAŠNJIKOVA! 5 MESECI OD MASAKRA U MLADENOVCU: Monstrum ubio 9 i ranio 13 mladih! REŠETAO JE, PRAVIO SAM SE MRTAV
Foto: Privatna Arhiva, Petar Aleksić

tuga ne prolazi

SEJAO SMRT IZ KALAŠNJIKOVA! 5 MESECI OD MASAKRA U MLADENOVCU: Monstrum ubio 9 i ranio 13 mladih! REŠETAO JE, PRAVIO SAM SE MRTAV

Crna Hronika -

Osumnjičeni U. B. (21) iz Dubone kod Mladenovca pre tačno pet meseci počinio je masakr kad je ubio devetoro mladih ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, a teško ranio njih 13.

Podsetimo, U. B. je 4. maja uveče započeo krvavi pir kod spomenika u Malom Orašju, gde je omladina roštiljala i obeležavala Đurđevdanski uranak. Tu je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25).

U. B.
U. B. foto: J.V., Facebook

Nakon masakra pokušao je da pobegne, oteo je taksi u kom je bila i putnica, a zatim naterao taksistu da ga vozi do sela nadomak Kragujevca, gde je sutradan uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

Od nevino stradalih žrtava porodice se skoro svakodnevno opraštaju na društvenim mrežama, gde potresnim porukama i fotografijama žale za najmilijima.

U krvavom piru povređeni Jovan Ranković (21) iz Malog Orašja u ispovesti za Kurir ranije je opisao jezive scene kobne večeri kad su mu pobijeni prijatelji i kada je i sam teško ranjen sa četiri hica.

Jovan Ranković
Jovan Ranković foto: Petar Aleksić

- Počeo je da rešeta. Pravio sam se da sam mrtav, da me ne dokrajči - rekao je tada Ranković i dodao da je pokušao da se sakrije iza stabla, ali da nije uspeo, pa se ubica vratio po njega:

- Beli duks me je odao, video je kako virim iza drveta i rekao mi: "Ej, ti, iza drveta!", i počeo da puca na mene, tada me je pogodio opet u stomak. Pokušao sam da bežim, ali sam se sapleo i u trenutku odlučio da ostanem tu i da nepomično ležim. Pravio sam se da sam mrtav, nisam se pomerao... - opisao je preživeli mladić krvavu noć.

U pritvoru

Masovni ubica U. B. se od hapšenja 5. maja nalazi u pritvoru, a 17. juna opet je bio u centru skandala kada se u smederevskom pritvoru nakon što je vraćen sa psihijatrijskog veštačenja u Beogradu potukao sa cimerom J. S. On je tada disciplinski kažnjen, a o njegovoj prekoj naravi govori i njegov policijski dosije. Naime, on je u prošlosti više puta privođen, čak i kao maloletnik, između ostalog i zbog napada na policajca. Komšije su nam ispričale da je U. B. bio oduvek problematičan, bahat i nezobziran i da je čak ubijao pse, tukao dedu i zaletao se motorom na komšije. Družio se sa rijaliti učesnicima, a idol mu je bio osuđivani kriminalac i rijaliti učesnik Kristijan Golubović, što je sam isticao na društvenim mrežama.

Dubona, Mali Požarevac, Mladenovac, masakr, ubistvo
foto: EPA/Andrej Cukić

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track