UZNEMIRUJUĆE, ČAŠOM U GLAVU A ONDA UZEO NOŽ: Jeziv snimak napada na vlasnika i osoblje kafića u Sremskoj Mitrovici a onda zapaljen
Foto: D.Š.

samo tokom ove godine zabeležena su tri incidenta

UZNEMIRUJUĆE, ČAŠOM U GLAVU A ONDA UZEO NOŽ: Jeziv snimak napada na vlasnika i osoblje kafića u Sremskoj Mitrovici a onda zapaljen

Crna Hronika -

Kafić je posle dva incidenta sa fizičkim napadima, u trećem čak i zapaljen

SREMSKA MITROVICA - U kafiću "Babel" tokom ove godine zabeležena su tri incidenta. Prvi od njih dogodio se u aprilu, dok se drugi desio nekoliko meseci kasnije, i samo nekoliko dana posle ovaj kafić je ponovo bio meta.

Lokal je potpuno izgoreo a tačan uzrok požara nije bio poznat. Kafić je izgoreo je u noći između četvrtka i petka. Prvi incident dogodio se u aprilu ove godine kada je muškarac po imenu M.P. izazvao haos u kafiću maltretirajući goste i osoblje. Situacija se ubrzo izmakla kontroli kada je M.P. fizički napao jednog gosta, hvatajući ga za vrat i pokušavajući ga zadaviti. U jednom trenutku, i napadač i njegova žrtva su ispali iz lokala, gde je M.P. napao i slučajnog prolaznika.

Pokušavajući da smiri situaciju, vlasnik kafića V.Š. pokušao je da razgovara sa M.P.-om. Međutim, napadač je na vlasnika kafića nasrnuo koristeći čašu kao oružje, pogodivši ga u glavu. Srećom, drugi napad čašom promašuje vlasnika kafića. Ali, napadač nije stao na tome i uskoro je iz šanka uzeo nož, kojim je pretio vlasniku kafića. U ovom incidentu, vlasnik kafića je zadobio lakše telesne povrede, dok je M.P. ubrzo uhapšen i priveden.

Trenutno se za napadačem traga. Samo nekoliko meseci kasnije, u istom kafiću "Babel", desio se još jedan napad. Drugi incident dogodio se 3. oktobra u istom kafiću "Babel" uSremskoj Mitrovici, kada su nepoznata lica sa fantomkama na glavama napala zaposlene u lokalu.

1 / 4 Foto: D.Š.

Prema rečima zaposlenih napadači su držali nepoznate predmete u rukama i izazvali haos u kafiću. Incident je počeo kada su napadači nasrnuli na menadžera objekta. Prema svedočenjima zaposlenih, napadači su prvo poprskali menadžera biber sprejom, a zatim su ga brutalno napali, zadajući mu udarce po licu i telu. Ovaj događaj je prijavljen policiji od strane gostiju koji su se zatekli u kafiću. Policija je ubrzo stigla na lice mesta i sprovela detaljnu pretragu objekta. Tokom istrage, pronađeni su čekić i kuhinjski nož koji su napadači koristili tokom napada.

Uznemirujuće, jeziv napad i jurnjava u kafiću

00:45

Snimak napada na zaposlene u kafiću Babel

U samoodbrani, menadžer lokala je ranio jednog od napadača, koji je potom prebačen u sremskomitrovačku bolnicu radi lečenja. Kako saznajemo od zaposlenih jedan od napadača je maloletan, te da je podignuta optužnica protiv njega za pokušaj ubistva.

Policija trenutno radi na identifikaciji drugog napadača i utvrđivanju svih okolnosti ovog teškog krivičnog dela. Treći incident se desio dva dana kasnije, kada je "Babel" potpuno izgoreo Najnoviji incident, koji se dogodio u noći između četvrtka i petka, potpunoje paljenje kafića"Babel".

02:32

Kafić Babel u Sremskoj Mitrovici zapaljen nakon dva brutalna napada na zaposlene

Kafić je izgoreo gotovo do temelja, a uzrok požara još uvek nije poznat. S obzirom na okolnosti i štetu koja je nanesena, ne isključuje se mogućnost da je "Babel" bio namerno zapaljen.

Kurir.rs/D.Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja