EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA! Uhapšeni pripadnici Balkanskog kartela u društvu STARLETE SORAJE, uživali u restoranu u Grčkoj! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

KURIR OTKRIVA

EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA! Uhapšeni pripadnici Balkanskog kartela u društvu STARLETE SORAJE, uživali u restoranu u Grčkoj! (FOTO)

Crna Hronika -

U velikoj akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, MUP i BIA u kojoj su uhapšeni pripadnici "Balkanskog kartela" lisice na ruke stavljenje su braći Milošu i Marku M. iz Vranja, prijateljima crnogorske starlete Soraje Vučelić.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, pripadnici ove kriminalne grupe dovode se u vezu sa švercom 782 kilograma marihuane koji je 2. marta 2020. zaplenjen na graničnom prelazu Vatina, ali i kokainom koji je 2019. otkriven pošto se brod sa duplim dnom na kom je bio, prevrnuo u Crnom moru u Rumuniji.

Prevrnut čamac pun kokaina
Prevrnut čamac pun kokainafoto: Printscreen

Kako je Kurir pisao kokain u Rumuniji je zaplenjen je pošto je u kamionu dvojice Vranjanaca Nenada Cvetkovića i Toda Krstića pronađena manja količina droge, a potom je u otkriven veći tovar koji je završio u delti Dunava, pošto se brod sa duplim dnom koji je prevozio, prevrnuo. Vrednost švercovane droge procenjena je na 300 miliona evra.

Vranjanci Cvetković i Krstić, koji su osuđeni na po devet godina i četiri meseca zatvora, branili su se da ne znaju šta prevoze, a tokom istrage je utvrđeno da su bili zaposleni u transportnom preduzeću Miloša M.

Čistoća kokaina koji je tada pronađen bila je procenjena na 90 odsto i droga je, kako se sumnjalo, u Evropu stigla iz Južne Amerike. Podsetimo, tada se sumnjalo da iza pošiljke stoji Davor T. iz Vranja, s kojim se navodno starleta družila u Moskvi, gde on poseduje luksuzni restoran.

Soraja u društvu Miloša M. u Haniotiju (skroz desno)
Soraja u društvu Miloša M. u Haniotiju (skroz desno)foto: Privatna arhiva
Soraja Vučelić u restoranu u Haniotiju
Soraja Vučelić u restoranu u Haniotijufoto: Privatna arhiva

Starleta nikada nije uslikana sa Davorom T. ali je Kurir još posle velike zaplene u Rumuniji, u junu 2019. objavio fotografiju Soraje i Miloša M. koji je juče uhapšen. U vreme kada su zajedno uslikani u jednom restoranu u grčkom letovalištu Hanioti, Miloš M. je važio za desnu ruku Davora T.

- Soraja je sedela u društvu, za istim stolom sa Vranjancem Milošem M. Sedela je tik do njega i videlo se da se dobro poznaju i da su prisni. Nije poznato da li je tada u Haniotiju bio i Davor - rekao je tada izvor Kurira.

Uhapšeni Marko M. je rođeni brat Miloša M.

Inače, starleti je godinama bio zabranjen ulaz u Srbiju zbog njenih kontakata sa bezbednosno-interesantnim osobama.

Kurir.rs

Bonus video:

03:49

Uhapšeno 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su funkcionisale kao „Balkanski kartel“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track