PRIPADNICI BALKANSKOG KARTELA ZAĆUTALI U TUŽILAŠTVU: Jedan već u pritvoru, drugi se provodio sa Sorajom!
Zaplenjeni automobili, satovi, Foto: MUP, Damir Dervišagić

javno tužilaštvo za organizovani kriminal

PRIPADNICI BALKANSKOG KARTELA ZAĆUTALI U TUŽILAŠTVU: Jedan već u pritvoru, drugi se provodio sa Sorajom!

Crna Hronika -

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica i to: Miroslava Starčevića, Predraga Stojića, Zorana Jovanovića, Miloša Milovanovića, Marka Milovanovića, Stefana Nakića, Srđana Đurića i Marka Simića zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Javno tužilašto za organizovani kriminal je nakon saslušanja sedmorice osumnjičenih koji su dostupni nadležnim organima Srbije predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor - saopšteno je iz tužilaštva.

Miloš Milovanović u društvu Soraje
Miloš Milovanović u društvu Sorajefoto: Privatna arhiva

Kako se navodi, osumnjičeni su se danas na saslušanju branili ćutanjem.

- Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 12.2. 2020. do 16. 3 2020. na teritoriji Republike Albanije i Republike Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge – marihuana. Samo u jednoj od zaplena, 2. marta 2020. pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin. U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, Miroslav Starčević uhapšen je u maju i od tada je u pritvoru. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni se dovode u vezu sa Balkanskim kartelom.

Kako je Kurir ekskluzivno objavio, ova grupa dovodi se u vezu i sa zaplenom kokaina vrednog 300 milina evra, 2019. u Rumuniji.

- Tada su uhapšena dvojica zaposlenih u firmi Miloša Milovanovića, koji su i osuđeni na po devet godina i četiri meseca zatvora - otkrio je izvor Kurira.

Inače, Miloš i Marko Milovanović su rođena braća, a Miloš je od ranije poznat javnosti po druženju sa crnogorskom starletom Sorajom Vučelić.

Njih dvoje uslikani su u jednom restoranu u grčkom letovalištu Hanioti, i to nekoliko meseci posle zaplene kokaina u Rumuniji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track