"TATA MI JE POSALO 15.000 $, PARE DOBIJAM I OD MAĆEHINE PENZIJE": Šokantna odbrana sina srpskog kralja kokaina uhapšenog u Brazilu
Foto: band.uol.com.br, Printscreen/ You Tube/ Brasil Urgente

narko bos

"TATA MI JE POSALO 15.000 $, PARE DOBIJAM I OD MAĆEHINE PENZIJE": Šokantna odbrana sina srpskog kralja kokaina uhapšenog u Brazilu

Crna Hronika -

Aleksandar Nešić, narko-bos iz Srbije i sin Gorana Nešića Cige, koji je ranije uhapšen u Brazilu i isporučen Srbiji, osumnjičen je za šverc droge iz Brazila vredn milione, a sada su isplivali detalji iz njegovog života u Brazilu.

Kako prenose tamošnje mediji, Nešić mlađi je i u avgustu ove godine bio hapšen u Brazilu, ali je tada pušten pod misterioznim okolnostima. Međutim, dva meseca kasnije, lisice su mu opet stavljene u istoj državi, a u akciji hapšenja su učestvovali i srpski istražitelji.

- Nešiću su nedavno lisice na ruke stavljene u Brazilu zbog sumnje da je bio vlasnik čak deset tona kokaina namenjenog za evropsko tržište. Jednu njegovu kokainsku pošiljku, tvrdi istraga, švercovali su i crnogorski mornari koji su uhapšeni u aprilu prošle godine na zapadu Afrike - piše crnogorski CDM.

Brazilski mediji prenose da su Nešića pre dva meseca uhapsili službenici civilne policije Sao Paulu, ali je vrlo brzo pušten. Nešić je 4. avgusta uhapšen u restoranu u Sao Paulu, dok je bio u društvu Hozea Roberta de Santane za kojim je raspisana poternica zbog obijanja zlatare u Jardinsu 2017. godine, ali i još jednog Srbina.

Aleksandar Nešić, kokain
foto: band.uol.com.br

Aleksandar, sin trgovca drogom Gorana Nešića, koga je brazilska vlada izručila Srbiji 2018. godine, na saslušanju pre dva meseca je tvrdio da je u Brazilu već 15 godina, da živi u stanu u Morumbiju, južna zona, da je u braku sa brazilskom državljankon i da ima dvoje dece.

Prema rečima agenata, Aleksandar je bio bez identifikacionog dokumenta i “nije dao informaciji od čega živi”. Navodno, on je rekao da mu je otac poslao 15.000 dolara, koje "troškari".

Prilikom hapšenja, policija je zaplenila 7.600 dolara i dva mobilna telefona.

- Aleksandar je rekao i da je novac poslat od penzije koju je dobio od svoje maćehe koja je brazilska državljanka. On je dodao da Santanu poznaje četiri godine i da mu je pomagao kad god mu je bilo potrebno - navode brazilski mediji.

Nešić je na kraju pušten, jer nije bilo naloga za njegovo hapšenje. Ali, prošlog četvrtka, Srbin je uhapšen tokom operacije “Dontraz” koju je pokrenula Federalna policija u saradnji sa Evropolom. Osam ljudi je uhapšeno u Guaruji, a dvoje u Praia Grandeu.

Aleksandar Nešić
foto: Printskrin / You Tube/ Brasil Urgente

Po nalazima istrage, Aleksandar Nešić je nasledio nedozvoljene poslove svog oca, bio je jedan od najvećih aktivnih trgovaca drogom u Brazilu, deo je balkanskog kartela i povezan je brazilskom kriminalnom organizacijom.

Banda je pod istragom od aprila 2022. godine, kada je na Zelenortskim Ostrvima, na afričkoj obali, presretnut ribarski brod pod brazilskom zastavom sa 5,7 tona kokaina. Tada su uhapšena dvojica državljana Crne Gore, koji su potom osuđeni na 11 godina zatvora.

U avgustu prošle godine brazilska policija je u Fortalezi zaplenila još 1,2 tone droge.

U septembru ove godine na drugom brodu na 30 kilometara od obale Resifea zaplenjeno je 3,6 tona kokaina. Pet brazilskih članova posade je uhapšeno. Policija sumnja da je upravo Aleksandar Nešić bio vlasnik droge.

Goran Nešić Ciga
Goran Nešić Ciga foto: Privatna Arhiva

Žoao Batista Benedito Boteljo, advokat Aleksandra Nešića, rekao je da je u vezi sa pritvaranjem njegovog klijenta od civilne policije 4. avgusta ove godine on pušten na slobodu jer dotad nije bilo optužnice protiv njega.

Povodom optužbe za međunarodnu trgovinu drogom koju je iznela Federalna policija, Boteljo naglašava da njegov klijent nije mafijaš, da nema veze sa kriminalnom grupom i da će u toku postupka biti dokazana njegova nevinost.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja