OPTUŽNICA PROTIV RODITELJA DEČAKA-UBICE FORMALNO ISPRAVNA: Poslata optuženima i advokatima, imaju rok od 8 dana da pošalju odgovor
Foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

viši sud u beogradu

OPTUŽNICA PROTIV RODITELJA DEČAKA-UBICE FORMALNO ISPRAVNA: Poslata optuženima i advokatima, imaju rok od 8 dana da pošalju odgovor

Crna Hronika -

Krivično vanpretesno veće Višeg suda u Beogradu nakon formalnog ispitivanja optužnice koja je podignuta protiv oca dečaka ubice koji je 3.maja počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" , njegove majke, vlasnika streljane i instruktora gađanja, utvrdilo je da je optužnica propisno sastavljena.

- Nakon formalnog ispitivanja optužnica je poslata okrivljenima i njihovim braniocima, koji imaju rok od osam dana od kada je prime da podnesu pisani odgovor sudu na optužnicu - potvrdila je za Kurir portparol tog suda Milica Veličković.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Nemanja Nikolić

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je, podsetimo, saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv oca dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio još šest osoba, kao i protiv njegove majke, vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu.

Stefanović je istakao da je u optužnici koja je napisana na 267 strana predloženo da sud oca dečaka ubice osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" i instruktora u tom klubu predložena kazna zatvora od po tri godine.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track