KOPAČI TUNELA SAD "KOPAJU" JEDNI DRUGE: Međusobno se optužuju, a emotivni partner Katarine Baćović rekao: "Svesno sam je krio!"
Foto: Screenshot TV Vijesti

novi detalji istrage u cg

KOPAČI TUNELA SAD "KOPAJU" JEDNI DRUGE: Međusobno se optužuju, a emotivni partner Katarine Baćović rekao: "Svesno sam je krio!"

Crna Hronika -

Četvoro uhapšenih za koje se sumnja da se deo kriminalne organizacije koja je mesecima kopala tunel dug 30 metara iz jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda na saslušanju optužuju jedni druge.

Kako navode crnogorske Vijesti, minulih dana uhapšeni su Ivica Piperović i njegov šurak Nikola Milačić, dok su slobode lišeni i Marijan Vuljaj, inače emotivni partner Katarine Baćović koja je takođe, uhapšena i osumnjičena da je deo klana koji je navodno radio po nalogu kavačkog klana. Svim osumnjičenima određeno je zadržavanje do 72 sata nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

kopali tunel dug 30 metara od stana u suterenu do zgrade suda gde se nalazi depo
kopali tunel dug 30 metara od stana u suterenu do zgrade suda gde se nalazi depofoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Uhapšeni Marijan Vuljaj rekao je navodno da su Piperović i njegov šurak Milačić bili zaduženi za organizaciju i krađu oružja iz depoa Višeg suda u Podgorici - navode Vijesti i dodaju:

- Piperović je, međutim, to negirao, tvrdeći da, osim svog šure, ne poznaje nikoga od osumnjičenih u tom predmetu. I šuru je kako je naveo poslednji put video pre mesec dana.

Inače, kako dalje navode, Marijan Vuljaj je prvi doveden na saslušanje i između ostalog je naveo da je sve informacije vezane za krađu dokaza dobio od svoje emotivne partnerke Katarine Baćović.

- Navodno, Vuljaj je rekao da je svojoj partnerki svesno pružio pomoć u skrivanju iako je znao da je ona izvršilac krivičnog dela i da je policija traži - pišu Vijesti i dodaju:

osumnjičena da je bila deo kriminalne grupe uhapšena nakon mesec dana skrivanja
osumnjičena da je bila deo kriminalne grupe uhapšena nakon mesec dana skrivanjafoto: Screenshot TV Vijesti

- Sumnja se da je on svojoj partnerki Katarini Baćović od 11. septembra iznajmio stan u jednom elitnom delu Podgorice gde se ona skrivala u štek stanu.

S druge strane, osumnjičena Katarina Baćović za kojom se tragalo od 11. septembra kada je službenica Višeg suda i otkrila rupu u zidu navela je na saslušanju šta je sve činila za grupu koja je kopala tunel dug 30 metara od iznajmljenog stana do depoa suda gde se čuvaju dokazi protiv osumnjičenih. Inače, Baćović je osumnjičena da je pod lažnim imenom uzela stan u zakup i navodno navela da joj te prostorije trebaju za salon venčanica, koje je uzela u zakup u naredne tri godine, gde je mesečna kirija iznosila 1.300 evra.

otkriven tunel dug 30 metara od štek stana do depoa podgoričkog suda
otkriven tunel dug 30 metara od štek stana do depoa podgoričkog sudafoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Navodno, Baćović je navela da nije znala za kopanje tunela, i da je u celu akciju i grupu uvukao Nikola Milačić - pišu lokalni mediji.

Da podsetimo, juče je uhapšen i srpski državljanin Vladimir Erić (32), automehaničar iz Loznice i to na aerodromu u Štokholmu u Švedskoj. Erić je pristupio na gore pomenuti aerodrom sa namerom da otputuje za Beograd, i tu je lišen slobode po međunarodnoj poternici.

osumnjičeni jovanović, uhapšeni erić, marković i njegov stric marković
osumnjičeni jovanović, uhapšeni erić, marković i njegov stric markovićfoto: Printscreen/Youtube, Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

U kopanju tunela učestvovali su, kako je saopštila crnogorska policija, Lozničani Veljko Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i sada Vladimir Erić. Za trojicom Srba i dalje se intezivno traga, a poslednje informacije koje je objavila crnogorska policija bile su da su Markovići autobusom otišli do Foče, dok je Jovanović automobilom prešao u Srbiju.

(Kurir.rs - Vijesti)

Bonus video:

04:09

TUNEL JE ODJEK PROBLEMA U KOJIMA SMO 30 GODINA Predsednik Slobodne Crne Gore u neverici: Ovo je NEVIĐEN IZOSTANAK ODGOVORNOSTI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track