"IZNAJMILA SAM STAN SA LAŽNIM IMENOM I PERIKOM I UZELA 300 EVRA": Ovako se pravdala žena u klanu "rudara" koji su opljačkali depo
Foto: Screenshot TV Vijesti

novi detalji istrage u cg

"IZNAJMILA SAM STAN SA LAŽNIM IMENOM I PERIKOM I UZELA 300 EVRA": Ovako se pravdala žena u klanu "rudara" koji su opljačkali depo

Crna Hronika -

Katarina Baćović, koja je osumnjičena da je bila deo kriminalne organizacije koja je kopala tunel dug 30 metara od jedne zgrade u Njeguševoj ulici u Podgorici do Višeg suda navodno je rekla na saslušanju da je njen zadatak bio da iznajmi stan, slika podrum i za to je dobila 300 evra.

Prema navodima crnogorskih Vijesti, osumnjičena je navodno rekla i da je iz medija saznala za tunel i obijanje depoa.

Podsetimo, tunel je otkriven 11. septembra kada je službenica suda videla rupu na zidu, ubrzo su istražitelji ustanovi i utvrdili da je sudski depo gde se čuvaju dokazi protiv osumnjičenih obijen. Za sada je uhapšeno šest članova kriminalne organizacije koja je navodno radila po nalogu kavačkog klana. Među osumnjičenima koji su u bekstvu su i tri Srbina.

osumnjičena katarina baćović dobila pritvor do 30 dana
osumnjičena katarina baćović dobila pritvor do 30 danafoto: Screenshot TV Vijesti

- Osumnjičena Baćović je navodno za 300 evra pristala da bude deo ekipe koja je kopala tunel, ali ja na saslušanju to obrazložila da nije znala za šta će kriminalna grupa za koju je radila da koristi poslovni prostor koji je lažno iznajmila, gde se takođe, maskirala perikom - navode Vijesti:

- Baćović je sledila instrukcije osumnjičenog Nikole Milačića koji je od nje tražio da iznajmi prostor, a da je sama zaključila da je i njegov zet Ivica Piperović umešan jer joj je Milačić rekao da je to porodični biznis.

Kako su dalje navele Vijesti, rekla je da je to bilo sve što je uradila za klan, i da nije imala više zadataka.

obili depo višeg suda u podgorici i ukrali dokaze
obili depo višeg suda u podgorici i ukrali dokazefoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Ona je nadležnima ispričala i da joj je Milačić, za kog je, kako tvrdi, znala da se bavi nezakonitim poslovima, predložio da uđe sa njim u posao i dao joj 300 eura za to, kao i mobilni telefon na kom su bile instalirane samo tri aplikacije. Tvrdi da je od nje tražio da se preruši kad pođe da iznajmi poslovni prostor, i da je išao sa njom da kupi periku - pišu Vijesti i dodaju:

- Nakon što je pristala da uđe u posao, rekao joj je da ga ne pita za druge detalje, jer o tome ne treba da zna, a tokom njihovih susreta stalno joj je govorio da nakon toga treba da ide u Zetu. Ona je tvrdila da je Milačić vređao jer nije uspela da fotografiše podrumske prostorije, zbog čega je to sam morao da uradi, ali i da je bio grub prema njoj kada je potrošila internet na telefonu koji joj je dao.

Takođe, pred sudijom je ponovila da joj je upravo Milačić donio 2.800 eura koje je predala agentu za nekretnine kada je zaključivala ugovor o zakupu poslovnog prostora u Njegoševoj ulici broj 12.

(Kurir.rs - Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja