"IMAM SNIMKE OD TE NOĆI, BIO SAM S JEDNOM DEVOJKOM": Suđenje Šariću i ostalim optuženima, u sudnici prikazana EKSPLOZIJA DŽIPA
Foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

nastavljeno suđenje

"IMAM SNIMKE OD TE NOĆI, BIO SAM S JEDNOM DEVOJKOM": Suđenje Šariću i ostalim optuženima, u sudnici prikazana EKSPLOZIJA DŽIPA

Crna Hronika -

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima koje Javno tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči da su planirali diskreditaciju i ubistvo svedoka saradnika Nebojše Joksovića, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja, lažno prijavljivanje i krivično delo iz oblasti zakona o tajnosti podataka, danas je nastavljeno pred Specijalnim sudom u Beogradu pregledanjem pisane dokumentacije i snimaka podmetanja bombe i eksplozije džipa biznismena Gorana Nikolaševića u avgustu 2020. u Valjevu.

Prema navodima optužnice, bombu je podmetnuo optuženi Marko Vukić, dok mu je, kako tvrdi tužilaštvo delo optuženi Uroš Radovanović ,koji se nekada prezivao Mišić i bio je osuđen za napad bakljom na Žandadrma tokom trajanja fudbalske utakmice, čuvao stražu.

Podsetimo, posle eksplozije bombe Nikolašević je prijavio policiji da sumnja da je njegovo ubistvo pokušao Joksović, dok tužilaštvo smatra da je prijavu protiv Joksovića "namestila" Šarićeva grupa kako bi diskreditovala svedoka saradnika koji je svedočio u postupku za šverc kokaina.

Darko Šarić
foto: Nemanja Nikolić

Na snimcima sa sigurnosnih kamera vidi se kako mladić u svetlom duksu sa kapuljačom, bermudama i maskom preko lica prilazi Nikolaševićevom džipu, postavlja napravu na haubu, potom je pali i posle nekoliko sekundi beži sa lica mesta. U sledećem trenutaku kamere su snimile eksploziju i vatru, a potom i Nikolaševića koji istrčava na ulicu i gasi vatru na automobilu.

- Ja znam da nisam lice sa ovog snimka. Konstatovali ste da ova osoba nosi svetlu garderobu, a kamere su uglavnom crno-bele. Tvrdim da nisam lice sa snimka, ako ima potrebe, neka se uradi antropološko vešačenje. Već su mi uzete mere, visina, težina, broj patika, ne bežim od toga. Na snimcima nisam video nikoga da čuva stražu, video sam samo kuče i gospođu koja gleda kroz prozor. Ja nemam alibi za tu noć, ali imam slike i snimke od te noći, bio sam sa jednom devojkom ali to ne mogu da pokažem da gledaju ovde svi. Ima oca, majku, sestru. Ne mogu to da joj uradim, ona je iz male sredine - rekao je posle gledanja snimaka optuženi Radovanović.

U sudu su prikazane fotografije "pasata" u kom je MIšić uhapšen u septembru 2021. kao i garderobe koja je oduzeta.

- Znam da sporna garderoba koja je oduzeta delom nije moja, ne treba vam veštačenje, vidi se na oko da u neke stvari ne mogu da uđem. Recimo, ja nosim broj obuće 43 a papuče su 41 - rekao je optuženi Radovanović komentarišući fotografije garderobe koju je policija odzela u vreme njegovog hapšenja.

Policajac uplatio jemstvo

Advokat Vladan Živković, branilac policajca Danila Stojanovića sudu je dostavio dokaz da je upisana hitopeka na vrednost od 102.000 evra kao i da je uplaćeno 48.000 evra i da je time upalćen iznos jemstva od 150.000 evra, koliko je Apelacioni sud odredio. Sudija Zoran Šešić saopštio je da će on odmah biti pušten iz pritvora.

Nikolaševićev džip, podsetimo, dignut je u vazduh u avgustu 2020. a tužilaštvo tvrdi da je to učinjeno kako bi kriminalna grupa usmerila istragu na Joksovića. Sudija je pitao Radovanovića i da li je telefon sa skaj aplikacijom, koji je zaplenjen tokom pretresa njegov, ali on "po savetu advokata", nije želeo da odgovori na ovo pitanje.

Njegov advokat je potom zatražio da Radovanoviću sudsko veće pritvor zameni blažom merom, odnosno kućnim pritvorom, ali se tužilaštvo usprotivilo tom predlogu, ali je sudija saopštio da će odluka biti doneta 6. novembra kada se suđenje nastavlja.

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

00:32

DARKO ŠARIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE HAPŠENJA: Oči u oči sa svedokom saradnikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja