CRNI VIKEND! U SAOBRAĆAJKAMA POGINULO ČETVORO MLADIH: Još jedna devojka (18) u komi, ostala bez oca!
Foto: Društvene mreže

UŽAS!

CRNI VIKEND! U SAOBRAĆAJKAMA POGINULO ČETVORO MLADIH: Još jedna devojka (18) u komi, ostala bez oca!

Crna Hronika -

Z.D. (18) iz Male Moštanice sletela kolima sa puta i udarila u stub, Igor Puškarević (24) i David Arnautović (20) udarili u benderu

Na srpskim putevima za vikend dogodilo se nekoliko teških saobraćajnih nesreća u kojima je stradalo četvoro mladih, otac tek punoletne ćerke i biciklista! Poslednja nesreća desila se u nedelju veče kod Obrenovca kada je stradala devojka Z.D. (18) iz Male Moštanice.

Vozilo kojim je upravljala sletelo je s puta, udarilo u metalni stub i na kraju završilo u Baričkoj reci.

- Sama je upravljala vozilom, a za sada se pretpostavlja da je izgubila kontrolu nejverovatnije usled vremenskih neprilika i klizavog puta. Uviđaj je obavljen, za sada nema indicija da je bilo drugog vozila - kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje:

- Devojci nije bilo spasa i preminula je na putu do bolnice, ali kako bismo znali šta se tačno dogodilo telo je poslato na obdukciju.

Verena

Kako saznaje Kurir od meštana Male Moštanice odakle je ova devojka, ona je bila verena za momka sa kojim je dugo bila u vezi i praktično su bili pred venčanje.

- Uskoro je trebalo da nosi njegovo prezime, a desila se tragedija. Svi su u šoku, ne možemo da verujemo šta se dogodilo. Strašno - kaže za Kurir jedna meštanka i dodaje da se Z.D. verila prošle godine.

Z.D. sa verenikom
Z.D. sa verenikomfoto: Printscreen/Facebook

- Život je tek bio pred njima. Ne mogu ni da zamislim kako je njihovim porodicama.

Jedan meštanin Bariča kaže da je ona dolazila kod verenika iz Male Moštanice gde je živela i da je poginula na putu.

- Stalno je bila ovde, viđali smo ih srećne kako šetaju jednog rotvajlera. Z nala je dobro put, nije do toga bilo, ali ove uličice su čudne sa krivinama, verujem da je bilo do kiše i mraka, nezgodno je - kaže nam ovaj meštanin.

Bogatić i Petrovaradin

Kobna vožnja BMW-om

U Bogatiću je u subotu poginuo R.P (48), a teško je povređena njegova ćerka stara 18 godina koja je u komi.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se kada je tinejdžerka, koja je bila za volanom automobila "BMW 3" a anema položeni vozački ispit, izgubila kontrolu nad vozilom i sletela sa magistralnog puta puta Bogatić - Crna Bara i zakucala se direktno u drvo.

povređena devojka
povređena devojkafoto: Drustvene Mreže

- Radiša i njegova ćerka vraćali su se sa svadbe i on je odlučio da joj da kola da vozi jer je on navodno malo više popio - kažu meštani sela u okolini Bogatića za Kurir.

Takođe, u petak veće je u Petrovaradinu poginuo mladić star 23 godine koji je vozio BMW, nakon direktnog sudara u kom su povređene još 4 osobe, a na putu kod Leskovca stradao je biciklista na koga je naletelo vozilo u punoj brzini.

Stradali prijatelji

Samo dan ranij Igor Puškarević (24) i njegov prijatelj David Arnautović (20) iz Prnjavora kod Šapca, poginuli su u nedelju u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Loznica-Šabac kada su se "mercedesom" prvo zakucali u banderu, potom se odbili od betonsku ogradu pored puta i završili na krovu.

Nesreća se dogodila prekjuče oko 18 sati u selu Ribari kod Šapca, kada se Puškarević koji je bio za volan usled brze vožnje izgubio kontrolu nad vozilom.

David Arnautović, Igor Puškarević, Prnjavor
foto: Društvene mreže

- Kobnog dana Igor i njegov prijatelj David pošto nisu radili tog dana odlučili su da se vozaju po selu. I jedan i drugi su članovi bajkerskog udruženja i voze i vole motore, ali su tog dana odlučili da idu kolima zbog kiše koja je padala - kažu komšije za Kurir i dodaju:

- Navodno, priča se da je Igor krenuo kod devojke u Šabac i da je tada usled jako brze vožnje, koju je voleo, udario prvo u banderu pored puta, a zatim u betonsku ogradu gde su nakon toga završili na krovu.

Ispao iz kola

Kako dalje navode naši sagovornici, da su scene na mestu nesreće bile stravične.

- Od siline udarca vozač je prilikom udara u banderu ispao iz kola i na licu mesta od zadobijenih povreda preminuo, dok je suvozač David ostao zaglavljen u kolima. Scena je bila jeziva, a njega su dugo vadili iz smrskane olupine jer je auto totalno uništen - kažu oni i dodaju:

- Vatrogasci su sekli lim da dođu do Davida, a potom su ga lekari Hitne pomoći sanitetom transportovali za šabačku bolnicu, ali je i on nažalost preminuo. Uviđaj je trajao satima nakon stravične nesreće.

Neverica u Prnjavoru

Igor pre 20 dana proslavio rođendan

Prema rečima meštana Prnjavora, i jedan i drugi mladić bili su veoma dobri i vredni.

- Igor je radio za neku firmu koja je ima i betonsko stovarište, ali je on radio i druge fizičke poslove, vario je, ma dete za primer. Jeste voleo tu brzu vožnju, ali ne može se sad protiv toga - kaže meštani i dodaju:

- Pre nekoliko godina Igoru je otac preminuo nakon bolesti, pa je ostao sam sa mlađom sestrom i majkom. Jutros je prizor ispred njihove kuće ledio krv u žilama, jer su se okupili bajkeri iz njegovog udruženja i došli su da izjave saučešće.

Kako su dalje naveli poginuli Igor je pre nekih 20 dana proslavio rođendan.

Policija

Mobilni glavni neprijatelj

Tokom akcije "Fokus na putu", u organizaciji "Roadpol-a", koja je tokom prošle sedmice sprovedena na putevima u Srbiji, 3.830 vozača je sankcionisano zbog nepropisne upotrebe mobilnog telefona, 94 pešaka zbog nepropisne upotrebe audio uređaja i 624 pešaka zbog korišćenja slušalica u oba uha.

- Ne dozvoli da sledeći poziv bude poziv za pomoć, fokusiraj svoju pažnju na svoju bezbednost! Nepropisna upotreba mobilnog telefona je jedan od glavnih uzroka odvlačenja pažnje u saobraćaju koje može imati kobne posledice - navodi se u apelu MUP-a.

Kurir.rs / Dijana Antonijević i Branka Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track