"RĐAVO SU GA VASPITAVALI" Advokat porodica ubijenih u Ribnikaru traži da se saslušaju dečak i njegovi roditelji
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

"RĐAVO SU GA VASPITAVALI" Advokat porodica ubijenih u Ribnikaru traži da se saslušaju dečak i njegovi roditelji

Crna Hronika -

Pripremno ročište u parničnom postupku koji je 27 članova porodica ubijenih 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar pokrenulo pred Višim sudom u Beogradu zbog pretrpljenog duševnog pola, patnje i straha zbog gubitka najbližih održano je danas, a glavna rasprava zakazana je za 28. i 29. decembar za kada je pozvano 14 članova porodica koji bi trebalo da daju iskaze.

Zastupnik porodica ubijenih ostao je danas pri tužbi, predložio pisanu dokumentaciju koja po stavu tužilaca ukazuje na propuste roditelja dečaka ubice koji su ga "rđavo vaspitavali", ali i škole u kojoj se zločin dogodio.

Advokat Ognjen Božović, predložio je da se saslušaju i dečak ubica kao i njegovi roditelji. Zastupnica trinastogodidnjaka koji je počinio jezivi masakr osporila je tužbene zahteve porodica, odgovornost roditelja i zatražila da se ovaj postupak obustavi dok se ne završi krivični postupak protiv oca i majke, navodeći da su oštećeni u tom postupku već tražili odštetu od 100.000 evra po ubijenom.

Sudija za sada nije odlučila da li će dečak ubica biti sašlusan, ali je odredila saslušanje njegovih roditelja. U tužbi o kojoj se danas raspravljalo, prvotuženi je dečak ubica, zatim njegovi roditelji, kao i škola.

Zastupnica škole predložila je da kao svedoci budu saslušani nastavnici, kao i spremačica na okolnosti dešavanja u školu pre zločina kao i kobnog jutra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track