LAŽNI VIDOVNJACI POKUPILI SVO ZLATO OD ZEMUNKE: Duhovnik Branimir za navodno skidanje crne magije uzeo 264.000 od žene!
Foto: Shutterstock

optuženi

LAŽNI VIDOVNJACI POKUPILI SVO ZLATO OD ZEMUNKE: Duhovnik Branimir za navodno skidanje crne magije uzeo 264.000 od žene!

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv devojke J. R. (26) i muškarca J. S. (36) zbog sumnje da su tokom januara prošle godine prevarili jednu ženu u Zemunu i uzeli od nje nakit u vrednosti od 240.000 dinara i 200 evra!

Kako je saopšteno, J. S. se prethodno lažno predstavljao kao vidoviti "duhovnik Branimir", a J. R. kao njegova saradnica i na taj način su naveli oštećenu da im preda zlato i novac:

"Od prevarene žene su uzeli dva zlatna lančića, jedan sa priveskom lika Svetog Petra, drugi sa priveskom lika Svetog Pavla, zlatnu burmu, više zlatnih prstenova - jedan verenički sa belim zlatom, drugi sa kamenčićima, dva para zlatnih minđuša, jedan zlatni lančić, jedan par zlatnih minđuša, dva zlatna priveska sa likom Majke Bogorodice i jednu narukvicu nalik na zlato, ukupne vrednosti oko 240.000 dinara, i iznos od 200 evra u dinarskoj pritivvrednosti", precizira se u saopštenju.

Kako se dodaje, oštećena je najpre pozvala J. S. da joj pomogne oko skidanja crne magije sa njene porodice:

"Okrivljeni je pozvao žrvu putem video poziva i ubedio je da je neophodno da mu preda svoje zlato na 48 sati, koje će joj nakon toga vratiti, a potom je u dva navrata na njenu adresu došla J. R. i predstavila se kao saradnica duhovnika Branimira. Ona je od oštećene uzela zlato i novac, navodeći da im je novac potreban radi kupovine tkanine za skidanje crne magije. Neko vreme su je održavali u zabludi da će joj zlato vratiti, dok nisu prestali da se javljaju na telefonske brojeve".

Oboje okrivljenih su, inače, već osuđivani za isto delo. Zbog toga je tužilaštvo predložilo da se J. R. osudi na godinu dana zatvora, dok je u odnosu na okrivljenog J. S. sudu predložena robija od godinu i devet meseci. Takođe, da se oboma izreknu i novčane kazne u iznosu od 200.000 dinara.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track