"USMRTILA MI JE BRATA, VIDELA DA UMIRE I NIJE MU POMOGLA" Lukina sestra otkriva: Okrivljena tražila da udalje mog oca iz sudnice
Foto: privatna arhiva

suđenje

"USMRTILA MI JE BRATA, VIDELA DA UMIRE I NIJE MU POMOGLA" Lukina sestra otkriva: Okrivljena tražila da udalje mog oca iz sudnice

Crna Hronika -

Suđenje u slučaju saobraćajne nesreće u mestu Ratkovo u kojoj je poginuo petnaestogodišnji Luka Jovović odloženo je juče u Osnovnom sudu u Somboru iako je psihijatrijsko veštačenje okrivljene Nataše A. pokazalo da je uračunljiva i sposodna da prati suđenje, saznaje Kurir.

Luka je, da podsetimo, poginuo u saobraćajnoj nesreći u aprilu prošle godine kada je na njega automobilom, kako se sumnja, naletela okrivljena i oborila ga sa motora, Luki nije pružila pomoć i otišla je sa lica mesta.

- Juče se pojavila okrivljena sa advokatom kao i svi svedoci i veštaci, ali je pretres odložen jer je njen branilac tražio izuzeće postupajuće sudije - kaže za Kurir Lukina sestra Dijana.

Luka Jovović, Ratkovo, Dijana Jovović
foto: Privatna Arhiva

- On je odmah pokušao da odloži glavni pretres, jer je, kako je ispričao jedva dovukao i objasnio da je ona je pod lekovima, da nije dobro. Međutim, sudija nije želala da odloži već da se pozove hitna pomoć i da se okrivljena pregleda ukoliko joj nije dobro. Insistirao je da ona izađe i da se svedoci izvedu napolje jer mora nešto da priloži - kaže nam Lukina sestra.

Prema njenim rečima, advokat okrivljene je priložio sve novinske članke o saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradao petnaestogodišnjak i insistirao na tome da se suđenje zatvori za javnost.

- Obrazložio je da okrivljenu to dodatno uznemirava, a onda je tražio da se udalji Lukin otac sa glavnog pretresa, koji je inače svedok-oštećeni, jer uznemirava okrivljenu kada nosi majicu sa likom svog sina - kaže nam Dijana.

Luka Jovović, Dragan Jovović, Ratkovo
foto: Facebook

Na jučerašnjem ročištu ispitani su i saobraćajni veštaci.

- Saobraćajni veštak je ispričao u sudu da su svi bili saglasni oko toga da je automobil Nataše A. bio u pokretu u momentu udara. Uprkos tome što je ona rekla da je stala da izvuče dečiju guralicu iz vozila i da se Luka onda zakucao u nju, dokazi veštaka su suprotni ovoj izjavi - kaže Lukina sestra za Kurir i dodaje:

- Objasnili su da Luka i da je išao sporije ne bi uspeo da je izbegne.

U dokumentaciji u koju je Kurir imao uvid veštaci su naveli mišljenja koja se kose sa izjavama okrivljene.

- Na osnovu analize materijanih tragova, komisija veštaka je utvrdila, da se u trentuku sudara automobil "VW GOLF", morao nalaziti u kretanju i da nije mogao biti zaustavlien, kako je to u svojoj izjavi navela vozač ovog vozila - izjava je veštaka, a kako se dodaje:

- Ulica kojom su se kretali je na mestu nezgode prava i pregledna u većoj duzini. U vreme nezgode bila je noć, a lice mesta je bilo osvetljeno uličnom rasvetom. U opisanim uslovima vožnje vozač automobila "VW GOLF" je imala mogućnost da uoči motocikl "HONDA" i da mu u skladu sa pravilima saobraćaja ustupi prvenstvo prolaza - navodi se u dokumentaciji.

Luka Jovović, saobraćajna nesreća, Ratkovo
foto: Privatna arhiva

Kad je, na samom kraju ročišta ostao još jedan svedok da se sasluša branilac okrivljene je tražio izuće, uz objašnjenje je sudija pristrasna i da želi izuzeće svih sudija Osnovnog suda u Sombora.

- Sumnjamo da je to da bi se možda suđenje prebacilo u Novi Sad. Rekao je da sudija ne obraća pažnju na okrivljenu, kako je nijednom nije pogledala - kaže nam Dijana i ističe:

- Samo želim da istina izađe na videlo, ona je usmrtila mog brata, videla da umire i nije mu pomogla. Utvrđeno je da je bila uračunljiva i da može da prati suđenja. Istrajni smo u ovome i nećemo odustati!

(Kurir.rs / D.A.)

Bonus video:

00:14

Prijatelji na Mišeluku oprostili su se od Aleksandra koji je poginuo u Petrovaradinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja