PAS NANJUŠIO DROGU U KAMIONU: Državljanin Srbije uhapšen na odmorištu pored auto-puta u Hrvatskoj EVO ŠTA JE OTKRIVENO
Ilustracija, Foto: MUP

hrvatska

PAS NANJUŠIO DROGU U KAMIONU: Državljanin Srbije uhapšen na odmorištu pored auto-puta u Hrvatskoj EVO ŠTA JE OTKRIVENO

Crna Hronika -

Državljanin Srbije S. S. (41) uhapšen je 24. oktobra u Hrvatskoj zbog sumnje da je sa S. K. (40), državljaninom Bosne i Hercegovine u Sloveniju pokušao da prokrijumčari preko 33 kilograma marihuane.

Kako prenosi Slobodna dalmacija, uhapšenima je na teret stavljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Spitska policija, kako navode, marihuanu je spakovanu u specijalno napravljen bunker u kamionu, kojim je upravljao S. S. iz Srbije otrkila kada su osumnjičeni stali na jedno odmorište na području Blata na Cetini.

Hrvatska policija, Ilustracija
Hrvatska policija, Ilustracijafoto: Shutterstock

- Sumnja se da je marihuana u kamion utovarena u Crnoj Gori i da je krajni cilj bila Slovenija. Droga je pronađena u kamionu ljubljanskih tablica, marke "mercedes" kojim je upravljao državljanin Srbije, a suvozač mu je bio državljanin Bosne i Hercegovine - navode oni.

Inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske i granične policije presreli su ih na odmorištu Mosor, na auto-putu A1, u utorak u večernjim satima.

- Službeni pas za otrkvianje droge reagovao je prilikom spoljašnjeg pregleda vozila, a potom su inspektori uz sudski nalog pretresli ceo kamion. U prikolici "mercedesa" je otkriveno posebno napravljeno skrovište u kom je nađeno 30 paketa sa 33,7 kilograma marihuane - otkrili su oni, navodeći da je nabavna cena kilograma marihuane 2000 evra.

Kod obojice je nađeno po 3000 eura, a u kabini kamiona i tri mobilna telefona.

- Vozač i suvozač su odvedeni na kriminalističko ispitivanje, uz krivičnu prijavu za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Njima će biti određen pritvor, pošto se radi o stranim državljanima i velikoj količini droge - piše Slobodna dalmacija.

Privođenje državljana Srbije i Bosne i Hercegovine potvrdili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Kurir.rs/ Slobodna dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja