NOVI DETALJI O KRAĐI ZLATNIH POLUGA OD POLA MILIONA EVRA: Da li je imućna kragujevačka porodica bila tipovana?
Ilustracija, Foto: Shutterstock

filmski

NOVI DETALJI O KRAĐI ZLATNIH POLUGA OD POLA MILIONA EVRA: Da li je imućna kragujevačka porodica bila tipovana?

Crna Hronika -

U Kragujevcu se dogodila filmska pljačka, iz koje je lopov odneo bogat plen vredan neverovatnih pola miliona evra!

Kako saznajemo, vlasnici jedne kuće u naselju Mala Vaga prijavili su prekjuče policiji da su im iz porodičnog doma nestale dragocenosti velike vrednosti, a policija je juče uhapsila osumnjičenog lopova.

Sumnje i saznanja

- Vlasnici su prijavili da su im ukradene zlatne poluge, zlatni nakit i dukati u vrednosti od oko 60 miliona dinara, odnosno nešto više od 500.000 evra. S vlasnicima, koji su inačepoznati i imućni građani, je obavljen razgovor, oni su inspektorima otkrili svoje sumnje i saznanja - kaže naš izvor i dodaje da su s lica mesta uzeti otisci i DNK tragovi, što je uz snimke sa sigurnosnih kamera u mnogome pomoglo u pronalaženju počinioca.

krađa, eparhijski dvor u Vranju, Vranje, crkva Svete Trojice u Vranju, policija
foto: T.S.

- Uhapšeni je od ranije poznat policiji i već je poznat kao "iskusni" počinilac težih krađa. Kod njega su, pored zlatnih poluga, pronađeni i predmeti koji potiču iz drugih krađa, tako da nema sumnje da je reč o serijskom provalniku - navode izvori.

Rad na rasvetljavanju svih okolnosti ove pljačke je u toku, a inspektori još uvek nisu isključili mogućnost da je imućna kragujevačka porodica tipovana.

- Ne treba isključiti mogućnost da je krađu organizovao neko ko je blizak porodici, odnosno neko ko im je dolazio u kuću i ko je znao da oni imaju zlatne poluge i toliko vredne dragocenosti - objašnjava nam izvor i dodaje:

- Inspektori su uzeli video-materijal sa sigurnosnih kamera, kako onih koji se nalaze u samoj kući, tako i onih koje se nalaze na svim okolnim objektima.Tako da je njihov predan rad brzo dao rezultate i počinilac je identifikovan i uhapšen.

1 / 6 Foto: PU Kragujevac

Inače, prema rečima naših izvora upoznatih sa slučajem, ova krađa je do sada najveća pojedinačna krađa dragocenosti u Kragujevcu.

Serijski pljačkaši

- Iako ovo nije jedina provalna krađa, svakako je po visini plena najveća - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je u poslednje vreme u Kragujevcu, pa i naselju Mala Vaga, bilo nekoliko obijanja objekata.

- Još nekoliko građana je prijavilo da su im kuće obijene i pokradene. Te krađe, takođe, nisu rasvetljene, tako da se ispituje da li je uhapšeni serijski lopov odgovoran i za neku od njih - dodaju naši sagovornici.

O čitavom slučaju obavešteno je i nadležno tužilaštvo i uhapšeni će u zakonskom roku biti saslušan.

Mića Megatrend

I on čuvao poluge u kući

Zlatne poluge su, da podsetimo, pre tri meseca ukradene i Mići Jovanoviću, poznatijem kao Mića Megatrend. Osnivača Univerziteta "Megatrend" je, kako je prijavio policiji u avgustu ove godine, opljačkala pertnerka Ana V. kad je otputovao iz zemlje. Iz vile u beogradskom naselju Senjak nestalo mu je četiri kilograma zlata. Navodno, na snimcima sa sigurnosnih kamera se vidi da u trenutku krađe zlatnih poluga, Jovanovićeva partnerka nije bila sama, već je bila u društvu svoje drugarice Milice Š.

Mića Jovanović, Mića Megatrend
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs / Dejan Đusić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track