"SVAKI GRAĐANIN MOŽE DOPRINETI BEZBEDNOSTI ZAJEDNICE" Tomić o NEZAPAMĆENOJ PLJAČKI: I kriminalci prate tehnologiju kao i policija!
Foto: Printscreen/Youtube

kurir tv

"SVAKI GRAĐANIN MOŽE DOPRINETI BEZBEDNOSTI ZAJEDNICE" Tomić o NEZAPAMĆENOJ PLJAČKI: I kriminalci prate tehnologiju kao i policija!

Crna Hronika -

U Kragujevcu se dogodila filmska pljačka, iz koje je lopov odneo bogat plen vredan neverovatnih pola miliona evra! Rad na rasvetljavanju svih okolnosti ove pljačke je u toku, a inspektori još uvek nisu isključili mogućnost da je imućna kragujevačka porodica tipovana, kao da je krađu organizovao neko ko je blizak porodici. Još nekoliko građana Kragujevca je prijavilo da su im kuće obijene i pokradene. Te krađe, takođe, nisu rasvetljene, tako da se ispituje da li je uhapšeni serijski lopov odgovoran i za neku od njih.

Dragan Tomić
foto: Kurir tv

Dragan Tomić, penzionisani policijski inspektor i vlasnik agencije KGB System Plus Security, razgovarao je sa Ivanom Đorđević dopisnicom Kurira o ovim dešavanjima:

Tomić je istakao značaj selekcije kadrova i predanosti policije u Kragujevcu, posebno Odjeljenja kragujevačke policije, ističući kako je ovo postignuće rezultat decenija predanog rada i kontinuiranog usavršavanja.

- Da, policija je zaista brzo reagovala, osumnjičeni je uhapšen - potvrdio je Tomić. - Smatra se da su izvršioci ovog krivičnog dela pažljivo planirali svaki korak, sprovodeći detaljno praćenje i planiranje oštećenih lica. To su jasni znaci visokog nivoa organizovanosti i obučenosti.

03:36

KRAGUJEVAČKI KRIMINAL

Govoreći o tehnološkom napretku u borbi protiv organizovanog kriminala, Tomić je naglasio da se kriminalci stalno prilagođavaju novim tehnologijama.

- Tehnologija može biti od pomoći u otkrivanju i sprečavanju krivičnih dela, ali istovremeno može biti i dvostruki mač. I kriminalci prate tehnološki napredak i prilagođavaju svoje metode - upozorio je Tomić.

Kroz svoje iskustvo, Tomić je istakao važnost balansa između preventivnog i represivnog delovanja.

- Mi smo tu da zaštitimo građane i sprečimo upade u zaštićeni prostor - objasnio je.

Tomić je takođe pozvao građane da preduzmu odgovornost za svoju bezbednost, naglašavajući važnost korišćenja sigurnosnih kamera i drugih tehnoloških mera kao dodatne zaštite.

- Svaki građanin može doprineti bezbednosti zajednice - zaključio je Tomić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja