RASTA HOĆE NAZAD SKUPOCENI DŽIP Repera pominjali na suđenju Belivukovom klanu: SARAĐIVALI SMO, BIO JE KOD MENE
Foto: Zorana Jevtić, Nikola Anđić

suđenje kriminalnoj grupi belivuka

RASTA HOĆE NAZAD SKUPOCENI DŽIP Repera pominjali na suđenju Belivukovom klanu: SARAĐIVALI SMO, BIO JE KOD MENE

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Tokom napetog suđenja, sudija je obavestila sud da je advokat Vuk Tufegdžić dostavio zahtev kao punomoćnik Stefana Đurića Raste, da mu se vrati vozilo koje je oduzeto od Vlade Georgieva.

Sudija je u jednom trenutku pozvala Gerogieva da izađe za govornicu i da odgovori na pitanje o tome čije je vozilo. Podsetimo, Georgiev koji je navodno bio Rastin menadžer obuhvaćen je optužnicom.

Georgiev: Tako je, to je vozilo Stefana Đurića.

Sudija: Jeste li ga vi privremeno koristili?

Georgiev: Sarađivali smo, pa je privremeno bilo kod mene, rekao je on.

Stefan Đurić Rasta
foto: Ana Paunković

Podsetimo, tokom akcije hapšenja pripadnika ekipe Veljka Belivuka, pažnju su privukle i navodne veze poznatog repera Stefana Đurića Raste sa tom kriminalnom grupom. Policija je tada takođe tokom akcije zaplenila i crni džip "Mercedes" koji je muzičar vozio, a vozilo je odvezeno na forenzičku analizu da bi se utvrdilo da li je korišćeno za likvidacije.

Kako se Kurir ranije pisao Partizanova navijačka grupa "Principi", za koju se pretpostavlja da je pod kontrolom Veljka Belivuka dala je na Instagram nalogu otvorenu podršku reperu Stefanu Đuriću Rasti, koji se sa tužilaštvom nagodio da dobije samo godinu dana kućnog zatvora. Reperova slika je na nalogu grobara tada objavljena uz poruku "Free Rasta" ("sloboda za Rastu").

Odslužio kaznu

Stefan Đurić Rasta je, podsetimo, posle hapšenja sa Višim tužilaštvom u Beogradu sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je za držanje preko pola kilograma marihuane za sopstvene potrebe osuđen na godinu dana kućnog zatvora. Kako je skoro četiri meseca proveo iza rešetaka, ostatak kazne je proveo kod kuće.

Tokom gostovanja u emisiji "Sceniranje" na Kurir TV, Rasta, inače bivši muž pevačice Ane Nikolić, priznao je da je auto zaplenjen od klana njegov, kao i da poznaje Belivuka.

- Velja je ljubav prema istom klubu, ima žena koje navijaju, svi imamo drugarski odnos koji u srcu nosimo. Ne volim da se uplićem u stvari koje ne znam, osetio sam milion nepravdi na svojoj koži, da ljudi osuđuju, a ne znaju puno - rekao je Rasta tada: "Nije prijatno videti svoj džip tamo i da te bilo ko stavlja u kontekst vezan sa policijom".

Gerorgiev je inače ranije bio policajac i zvao se Dragan Sekulić, ali je pre hapšenja promenio ime. On i njegova žena, Slađana Sekulić, sumnjiče se da su pripadnici Belivukovog klana. Ovaj bračni par iz Loznice nije učestvovao u ubistvima, već se sumnjiče da su Belivuku obezbedili štek kuću u Tršiću, kao i da su iz jednog stana kod stadiona Partizana osmatrali ulaz i obaveštavali pripadnike grupe da li je policija u blizini.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track