"KAVČANI" IZ LUKS KULE U SARAJEVU OSTAJU IZA REŠETAKA: Giba i Dulović hoće da priznaju krivicu: "Počinili su to krivično delo"!
Foto: Printskrin / You Tube

falsifikovanje

"KAVČANI" IZ LUKS KULE U SARAJEVU OSTAJU IZA REŠETAKA: Giba i Dulović hoće da priznaju krivicu: "Počinili su to krivično delo"!

Crna Hronika -

Dušanu Jovanoviću Gibi koji se dovodi u vezu sa vračarskom kriminalnom grupom i Darku Duloviću, uhapšenima sredinom septembra u „Sarajevo Toweru“, produđen je pritvor za naredna dva meseca.

Jovanović i Dulović nalaze se u pritvorskoj jedinici KPZ Zenica. Njih dvojica su prilikom hapšenja imali lažna dokumenta, zbog čega su i optuženi.

Siniša Derganc, advokat koji zastupa Jovanovića, kazao je za “Avaz” da su planirali potpisivanje sporazuma o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, ali da to još nije realizovano.

SIPA, policija BIH
foto: YouTube prtscr / Klix.ba

- Mi smo predlagali sporazum i insistirali na tome sve vreme, međutim, Tužilaštvo čeka da se, putem međunarodne pravne pomoći, dostavi dokumentacija iz Srbije o njihovim ličnim podacima. To je razlog što čekamo. Rečeno nam je, čim dođe ta dokumentacija, da ćemo pristupiti realizaciji sporazuma - kazao je advokat Derganc.

Priznali delo

Jovanović i Dulović su ranije dali izjavu u Tužilaštvu KS da su došli u Sarajevo kako bi se sklonili na određeno vreme jer su imali problema u Srbiji.

- Predloži ćemo sporazum kako bi oni dobili adekvatnu kaznu za delo za koje su uhapšeni i za koje postoje očigledni dokazi da su počinili, što uopšte nije sporno. Oni su priznali i postoje drugi materijalni dokazi da su počinili to krivično delo - rekao je ranije za “Avaz” advokat.

Pritvor im je ranije bio određen zbog opasnosti od bekstva, uticanja na svedoke i opasnosti da će ponoviti ovo krivično delo.

Podsetimo, Jovanović i Dulović su dobro poznati istražnim organima u Srbiji, a Jovanovićevo ime vezuje se za klan Veljka Belivuka i vračarski klan, koji su usko sarađivali sa kavačkim klanom iz Kotora. Duloviću se u Beogradu sudilo za ubistvo Siniše Milića, vozača Filipa Koraća, ali je on pravosnažno oslobođen ovih optužbi.

Pretres

Luksuzni kompleks leglo kriminala!

Zanimljivo je i da je sarajevska policija juče izvršila pretres u više stambenih objekata u luksuznom kompleksu "Sarajevo Tower", a tom prilikom je slobode lišen 39-godišnji muškarac E.Dž. iz Sarajeva.

Pretresima je pronađeno i oduzeto 8 kilograma spida, 4 kilograma marihuane, dve laboratorije za ilegalnu proizvodnju marihuane, sa ukupno 102 stabljike, 200 grama kokaina, dve puške, dva optička nišana, jedan pištolj, 43 komada municije, keš u evrima i markama, profesionalni alat za obijanje brava...

Upravo u tom elitnom kompleksu su uhapšeni državljani Srbije Dušan Jovanović i Darko Dulović. Posle hapšenja se spekulisalo da su u Sarajevu boravili radi pripremanja likvidacije, a sarajevski mediji su objavili da im je, navodno, meta bio estradni menadžer Šmrk. Međutim, krivična prijava protiv njih dvojcie podneta je samo za falsifikovanje dokumenata.

Kurir.rs / Dnevni Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track