"JE L' MOŽE POLAKICE, DA MOGU DA PRATIM" Nišliju sumnjiče da je namamio žrtvu u kuću strave u Ritopeku, ovako se branio na sudu
Foto: Printscreen

"JE L' MOŽE POLAKICE, DA MOGU DA PRATIM" Nišliju sumnjiče da je namamio žrtvu u kuću strave u Ritopeku, ovako se branio na sudu

Crna Hronika -

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim pripadnicima kriminalne grupe koji se terete za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu i to nastavkom uvida u pisanu dokumentaciju koja je prikupljena tokom istražnog postupka.

U naredbama za praćenje i prisluškivanje, navodi se i da je optuženi Nebojša Janković, bivši specijalac praćen i prisluškivan i u apartmanima "Heba", gde je sa suprugom boravio na Divčibarama.

Kako je otkriveno, naredba za njegovu "obradu" stavljena je 29. decembra 2020. Na merama su bili i optuženi Filip Ivanovski, Marko Budimir koji je pod policijski nadzor došao u maju 2020., kao i Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku, zatim Dejan Tešić, optuženi Marko Andrić iz Niša.

- Sećate se, bilo je ono državna tajna pa se montira i pušta u medije, u Zakonu o krivičnom postupku jasno piše da snimanje nije dozvoljeno u stanu. Tada sam živeo u stanu sa bivšom verenicom, kada me policija tražila, dolazila je u taj stan. Nezakonito sam sniman u tom stanu u Nišu, tu sam i uhapšen - rekao je optuženi Andrić, čiji su razgovori sa bivšom verenicom snimani u stanu koji se vodi na nju.

Ritopek, Kuća Strave, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Radoje Zvicer, Kavački klan
foto: Nenad Kostić

- To je bila Dušanova ulica, verovatno živi i dan danas tamo devojka, ima svoj život - dodao je Andirić i obratio se sudskom veću:

- Jel može polakice samo, da mogu da pratim. Ovo su adrese koje se pominju su od bivše supruge, od bivše devojke - rekao je on.

Optuženi Andrić se inače tereti da je pripadnicima Belivukovog klana pomogao da ubijenog Milana Ljepoju namame i ubiju u Ritopeku. U naredbi za njegovo praćenje i prisluškivanje navodi se i da je učestvovanja "nacionalne, rasne i verske mržnje", kao i da je kao navijač Partizana stupao u kontakt sa ekstremnim navijačkim grupama.

- Sudija, ja ne znam za šta su oni mene pratili. Pa ti ljudi nisu uopšte informisani o meni, ja sam humanitarac, poštujem sve vere - obratio se opet Andrić ponavljajući da se njegova naredba prikazuje "polakice" jer je ostao bez izabranih branilaca, kojima je na prethodnom suđenju otkazao punomoćje, a sud mu nije dozvolio da ih ponovo vrati pošto se predomislio.

Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja