BELIVUK SE IZNERVIRAO ZBOG DOKAZA IZ KUĆE U RITOPEKU: Policajci su kriminalci, Božidar Stolić je bio u toj kući
Foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović MONDO

BELIVUK SE IZNERVIRAO ZBOG DOKAZA IZ KUĆE U RITOPEKU: Policajci su kriminalci, Božidar Stolić je bio u toj kući

Crna Hronika -

Tokom današnjeg suđenja kriminalnoj grupi optuženoj za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem prikazani su dokazi o uviđaju i forenzičkom pregledu lica mesta, odnosno kuće u Ritopeku u kojoj su sva ubistva prema optužnici izvršena.

U dokazima su pobrojani dokazi pronađeni u kući 4. februara 2021. kada je kuća otkrivena, ali i iz 15. marta iste godine, kada je pronađena tajna prostorija u koju se ulazilo tako što se pomeri polica u garaži.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

U tajnoj prostoriji, koja je naknadno otkrivena, podsetimo, otkrivena je industrijska mašina za mlevenje mesa u kojoj su prema optužnici pripadnici klana posle zločina mleli ljude i uništavali njihove ostatke, koje su potom bacali u džakovima u Dunav.

Dokumentacija iz Ritopeka, iz marta, izrevoltirala je Veljka Belivuka koji se javio za reč.

- Imamo situaciju da je policijski službenik tokom pretresa u Humskoj zaboravio značku, pa su prostorije otpečatirane pa zapečatirane. A za kuću u Ritopeku nema kada je ponovo otpečatirana. Tom uviđaju je prisustvovao Božirad Stolić, kriminalac kom se sudi pred Specijalnim sudom i bio je prvostepeno osuđen. Ko je onda otpečatio kuću koju čuvaju od kriminalaca pečatom, policajac ili kriminalac? - bunio se Belivuk zbog uviđaja od 15. marta kada je pronađena mašina.

Inspektor Božidar Stolić koji je, podsetimo, prisustvovao uviđaju u Ritopeku bio je uhapšen, a sada mu se i sudi zbog sumnje da je za novac odavao informacije pripadnicima klana Veljka Belivuka.

Posle Belivuka, zbog drugog uviđaja u kući se javio i optuženi Marko Miljković, koji je citirao članove zakona ponavljajući da posle prvog uviđaja 4. februara 2021. policija više nije smela da ulazi u kuću i da su svi dokazi koji su naknadno pronađeni, nezakoniti.

Inače, Božidaru Stoliću se stavlja na teret da je pripadnicima klana informacije odavao Filipu Goluboviću, koji je optužen da je inspektora podstrekavao da mu dostavlja informacije. Golubović bi u četvrtak, kada se suđenje nastavlja, trebalo da bude saslušan kao svedok u postupku protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:55

BELIVUK SUMNJA DA HRVATIN SARAĐUJE SA TUŽIOCEM OD STARTA! Napetost u sudnici, Radulović: Bilo je zabranjeno da se observiraju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track