"UGASIO SE MLAD ŽIVOT, ŽIVEO JE SAM SA MAJKOM" Meštani Pranjana u šoku: Otkriveno ko je muškarac koji se razneo bombom u Čačku
Foto: RINA

Nastradao na mestu

"UGASIO SE MLAD ŽIVOT, ŽIVEO JE SAM SA MAJKOM" Meštani Pranjana u šoku: Otkriveno ko je muškarac koji se razneo bombom u Čačku

Crna Hronika -

Muškarac koji se razneo bombom na Železničkoj stanici u Čačku je S.D. (40) iz gornjomilanovačkog sela Pranjani.

- Ovo je prava tragedija, ugasio se mlad život. Živeo je sam sa majkom i koliko je nama poznato vozio je kamion. Ovo nas je sve zaista potreslo, kaže za RINU meštani Pranjana.

1 / 8 Foto: Kurir.rs/D.Č.

Prema rečima ostalih očevidaca, pre ove nesreće prošao je jedan putnički, a zatim i teretni voz, pa se pretpostvlja da je muškarac čekao da ostane sam kako bi aktivirao eksplozivnu napravu. Sedeo je sam na klupi koja je izdvojena od ostalih.

- U trenutku eksplozije na peronu nije bilo puno ljudi, pa je izbegnuta veća nesreća. Mladić koji je detonirao bombu sedeo je sam na peronskoj klupi, a u njegovoj blizini nije bilo ljudi - priča Borivoje Z. jedan od očevidaca.

Na samom peronu je evidentna materijalna šteta u vidu izlomljenog stakla i oštećenog mobilijara.

Odmah nakon eksplozije na Železničkoj stanici je nastala pometnja, jer zaposleni nisu znali njen uzrok. Najpre su posumnjali da je eksplodirao jedan od nekoliko gasnih kotlova, koji opslužuju objekat, ili plinska boca. Metež je nastao i u ambulanti koja se nalazi na spratu iznad šalter sale stanice.

- Najpre smo pomislili da je pukla neka cisterna na peronu, tresao se ceo objekat – kažu zaposleni u ambulanti.

Ubrzo nakon incidenta na lice mesta su stigli ekipa Hitne pomoći i policija, međutim muškarac nije davao znake života.

Sve se dogodilo u 8.42 kada je D.S. aktivirao ručnu bombu dok je sedeo na klupi. Niko drugi nije povređen.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

(Kurir.rs/D.Č./RINA)

Bonus video:

01:44

Direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević o samoubistvima u svetu i Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track