ŠIPTAR NIJE ZNAO ŠTA GA JE SNAŠLO, URLAO JE NA TELEFON! Tražio mu broj telefona, nije verovao šta čuje! Za Vojom odmah KRENUO LOV!
Foto: Instagram/legendepodzemlja

Ovo niko nije smeo

ŠIPTAR NIJE ZNAO ŠTA GA JE SNAŠLO, URLAO JE NA TELEFON! Tražio mu broj telefona, nije verovao šta čuje! Za Vojom odmah KRENUO LOV!

Crna Hronika -

Posle 2000. godine Dušan Spasojević Šiptar sejao je strah u podzemlju, a svaka neposlušnost najčešće se plaćala životom. Odbiti bilo kakav zahtev ovog, nekad sitnog kriminalca, a kasnije bosa, teško da bi bilo kome palo na pamet.

Skoro 20 ubistva beleži ovaj zloglasni klan, a većinu je naređivao upravo Spasojević.

Recept smrti bio je gotovo isti. Pošto bi nekoga stavio na listu za odstrel, usledila bi priprema za likvidaciju, a onda je najčešće pucano iz kola u pokretu. Gotovo niko se nije izvukao iz kandži smrti.

Bilo je i onih koji mu nisu išli niz dlaku.

Voja Škrbić
Voja Škrbić foto: Pintskrin

Početak dvehiljaditih, Zemunski klan je na vrhuncu svoje moći, a jedan od drugara novosadskog čoveka iz podzemlja Voje Škrbića našao se na meti zemunskog klana.

Međutim, ali nikako nisu uspevali da mu uđu u trag, jer je vešto izmicao poteri. Šiptar je znao da je taj čovek dobar prijatelj Voje Škrbića.

Dušan Spasojević dolazi do Vojinog broja i poziva ga u svom tipičnom stilu: "Ovde Dušan Spasojević, daćeš mi broj telefona od tog i tog, ODMAH, ZNAČI ODMAH!!!" Na šta mu Voja odgovara: "Daću ti k****, moraćeš da pozoveš 988, jer ja ne dajem informacije o prijateljima!"

Dušan Spasojević, Mile Luković Kum
foto: EPA

Dušan na to počinje da urla i još jednom ponavlja:

"Alo, bre je'l ti znaš sa kim razgovaraš? Ovde Duća, Dušan Spasojević!", urlao je vođa "zemunaca".

Iako je veoma dobro znao ko je u pitanju i koliko je moćan, Voja mu na to odgovara:

"To mi je isto kao da si mi rekao: Ovde Mile iz Mošorina."

Tog momenta Dušan prekida vezu i kreće hajka na Voju, sve ostalo je istorija... Međutim, nekim čudom Škrbić jeuspeo da preživi moćnu kriminalnu organizaciju. Ubijen je 12 godina kasnije u Novom Sadu

Vojislava Voju Škrbića (40), inače iz Kaća, ubio je Dušan B. (25) iz Bačkog Dobrog Polja, koji se ranije zvao Želimir V., ali je promenio ime i prezime.

Voja Skrbic
foto: Pintskrin

Dušan B. bio je obučen u belu majicu u trenutku atentata, kada je iz pištolja ispalio smrtonosne hoce.

Prema prvobitnim saznanjima iz istrage Dušan B. je sa jednim muškarcem ušao u posao sa kladionicama. Ovaj biznis krenuli su da šire i u Kaću, gde se za sve pitao Škrbić. Tako je došlo do sukoba interesa. Sumnja se da je tada došlo do svađe između njih, kada ih je Škrbić posetio u kladionici.

Škrbić je, inače, bio i svedok na suđenju „veterničkom klanu“ i tada je izjavio da nikada nije čuo da Nenad Opačić prodaje drogu. Iako sa Opačićem „nije bio ni u dobrim ni u lošim odnosima“, on je ispričao da je Opačić posredovao u sukobu koji je on imao sa Dušanom Spasojevićem. Škrbić je tada ponovio istu priču.

Igor Spasov, Dosije
foto: Printscreen

- Krajem 2001. Spasojević me je nazvao i tražio od mene da mu dam broj telefona jednog mog prijatelja. Ja sam to odbio, a on je počeo da mi preti i psuje. Ja sam uzvratio, a on mi je rekao da sam mrtav čovek. Nakon toga me je nazvao Nenad i rekao mi da je stvar ozbiljna i da će on pokušati da priča sa Spasojevićem. Dogovorili smo se da zajedno odemo u Zemun i to raščistimo. Našli smo se ipak u Surčinu i tamo mi je Dušan rekao da mi sve oprašta jer sam Nešin drug, ali da pazim šta radim jer ću izgubiti glavu - ispričao je tada Škrbić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track