PRVE SLIKE SA MESTA TRAGEDIJE KOD ZAJEČARA: Evo kako je došlo do stravične nesreće u kojoj su rudari izgubili živote (FOTO)
Foto: Printscreen/RTS

novi detalji

PRVE SLIKE SA MESTA TRAGEDIJE KOD ZAJEČARA: Evo kako je došlo do stravične nesreće u kojoj su rudari izgubili živote (FOTO)

Crna Hronika -

Dvojica radnika su poginula, a jedan je povređen u havaraiji na separaciji uglja u rudniku "Lubnica" u selu Grljanu kod Zaječara.

Prema dosadašnjim informacijama, radnici separacije su kritičnom prilikom čistili bunker od naslaga uglja, sa čijeg zida je došlo do obrušavanja materijala i propadanja radnika do dna bunkera koji je visine oko 5-6 metara.

rudnik, Zaječar, Lubnica, havarija
foto: Printscreen/RTS

Ministarstvo se oglasilo

"U rudniku Lubnica u okviru JP PEU Resavica dva radnika su nastradala na separaciji prilikom čušćenja bunkera sa sitnim ugljem. Separacija je objekat na površini iznad rudnika. Rudarska inspekcija je krenula na lice mesta kako bi izvršili uviđaj.

1 / 9 Foto: Printscreen/RTS

Ministarstvo rudarstva i energetike izjavljuje saučešće porodicama nastradalih", navode iz ministarstva za Kurir.

Na licu mesta su vatrogasci, Hitna pomoć i tužilac Osnovnog javnog tužilštva u Zaječaru, a na mesto stravične nesreće, kako saznajemo, uputila se i ministarka Dubravka Đedović.

Rudnik lignita "Lubnica" posluje u sastavu javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica".

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

00:16

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U TOPONICI: U sudaru dva automobila ima POGINULIH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track