"DOBRI ČOVEČE, MOLIMO SE DA TVOJA DUŠA ODE U RAJ, JER TAMO PRIPADA" Porodica i prijatelji opraštaju se od nastradalog lovca
Foto: Facebook

tragedija u ivanjici

"DOBRI ČOVEČE, MOLIMO SE DA TVOJA DUŠA ODE U RAJ, JER TAMO PRIPADA" Porodica i prijatelji opraštaju se od nastradalog lovca

Crna Hronika -

Porodica i prijatelji opraštaju se na društvenim mrežama od tragično nastradalog lovca Vladana Maričića (36) iz Ivanjice koji je, kako se sumnja, slučajno ubijen kada je njegov prijatelj posle lova čistio pušku.

Podsetimo, tragedija se dogodila u pograničnom delu opština Sjenica i Ivanjica, u predelu poznatijem kao Stupska česma u rejonu sela Ergeče. Naime, grupa lovaca je svratila do odmori u planisnku kuću koja inače, služi za ručavanje i odmor lovaca, a sumnja se da su lovci tada uzeli da čiste svoje puške, a tada je hitac iz lovačke puške pogodio Vladana koji je preminuo od zadobijenih povreda.

stradali lovac vladan maričić iz ivanjice
stradali lovac vladan maričić iz ivanjicefoto: Printscreen/Facebook

Na društvenim mrežama rođaci i prijatelji od juče pišu oproštajne poruke.

- Mnogo dobar čovek nas je napustio. Neka mu je laka crna zemlje i molimo se da njegova duša ode u raj jer tamo pripada - piše u jednom oproštaju ispod fotografije koju je objavila Vladanova rođaka:

- Saučešće porodici i budite jaki u ovom iznenadnom bolu koji nikako niste zaslužili.

Inače, u ivanjičkom Lovačkom društvu “Čemernica” kažu za Kurir da je policija uzela izjave povodom ovog događaja.

Vladan Maričić
foto: Facebook

- Oba aktera ovog nesrećnog događaja imaju uredne lovačke dozvole i sve što je neophodno za bavljenje lovom. Pritom, ovaj nesrećni događaj se odigrao nakon završetka lova, pa se i ne može računati da se dogodio u lovu. Ivanjičanin koji je nastradao se aktivno lovom bavi poslednjih pet godina i cela Ivanjica je u suzama zbog tog dobrog i čestitog mladića. Tog dana kada su svratili u lovačku kolibu da predahnu i ručaju lovci ništa nisu odstrelili - kaže Aco Aleksić, predsednik Lovačkog društva u Ivanjici.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track