OSUMNJIČENI ZA BRUTALNO UBISTVO NA HORGOŠU UHAPŠENI U HRVATSKOJ? Koristili ukraden automobil sa lažnim dokumentima
Foto: MUP Srbije

ubijena trojica migranata

OSUMNJIČENI ZA BRUTALNO UBISTVO NA HORGOŠU UHAPŠENI U HRVATSKOJ? Koristili ukraden automobil sa lažnim dokumentima

Crna Hronika -

U Zagrebu su pre nekoliko dana uhapšena petorica Pakistanaca za koje postoji sumnja da su povezani s nedavnom pucnjavom na Horgošu, kada su ubijena trojica migranata.

Pakistanci su zatečeni na parkingu u Ulici Florijana Andrašeca u automobilu francuskih registracija.

Kada su ih policajci legitimisali, dali su im na uvid pasoše u kojima su bili otisnuti lažni granični numeratori, piše N1. Reč je o pečatima sa granice, a ovi su, kako se navodi, bili utisnuti u Portugalu još u maju ove godine.

Sumnja se da su nabavili i jednu lažnu dozvolu boravka za Portugal, koja je imala datum 10. marta ove godine. Na njoj su bile fotografije tri različita muškarca, a uhapšeni Pakistanci pokazali su je policajcima u Zagrebu.

Na dvojicu su naišli u Ulici Ivana Broza, a ostale su zatekli u vozilu u obližnjoj Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevci.

Jedan od osumnjičenih nakon hapšenja tvrdio je kako ništa što im se stavlja na teret nije tačno. Opisao je da ih je u Hrvatsku doveo jedan mladić iz Indije, i to iz BiH. Ostale osumnjičene, izjavio je, poznaje jer su zajedno radili u Grčkoj, ali su svi želeli da odu u Italiju. Rekao je i da uopšte ne zna čiji su pasoši i dozvola boravka što su kod njih nađene.

Utvrđeno je da su Pakistanci koristili automobil koji je ukraden u Francuskoj, a uz to su kod njih pronađene i vozačke dozvole raznih imena. Sve im je to oduzeto, kao i mobilni telefoni koje su koristili. Za automobil je utvrđeno da je ukraden na aerodromu u Tuluzu.

Svim osumnjičenima određen je istražni zatvor zbog mogućnosti bekstva.

Podsetimo, na Horgošu je 27. oktobra ujutru došlo do pucnjave u kojoj su ubijene tri, a ranjena jedna osoba.

Pucnjava se čula i u Subotici, a meštani kažu da je delovalo kao da se naoružani migranti približavaju kućama. Pucnjava iz pištolja, kao i rafalna pucnjava iz automatskog oružja čula se oko pola sata bez prestanka, a sukob je ukupno trajao više sati.

U ranim jutarnjim satima meštani su čuli i sirene velikog broja policijskih vozila i videli marice kako se upućuju ka mestu ubistva.

Kurir.rs/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track