PRIPREMIO BOMBU, PA ŽENI I SINU ZAPRETIO SMRĆU! Podignuta optužnica protiv muškarca iz Smedereva, tereti se za nasilje u porodici
Foto: Ilustracija, Dado Đilas

Osnovno javno tužilaštvo

PRIPREMIO BOMBU, PA ŽENI I SINU ZAPRETIO SMRĆU! Podignuta optužnica protiv muškarca iz Smedereva, tereti se za nasilje u porodici

Crna Hronika -

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je danas optužni predlog protiv osumnjičenog R. N. (67) iz Šalinca, zbog nasilja u porodici.

Kako je navedeno iz tužilaštva, osumnjičeni je izvršio krivično delo u porodičnom domaćinstvu i ugrozio spokojstvo supruge J. N. (65) i sina D. N. (44) ozbiljnom pretnjom da će ih oboje lišiti života, pritom izgovarajući psovke i uvrede.

Prilikom pretresa u njegovom domaćinstvu pronađena je veća količina oružja, u vidu metaka različitog kalibra i ručna bomba, koju je pripremio i sakrio u ekonomskom delu dvorišta.

Iz prikupljenih dokaza i veštačenja proizilazi da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio u stanju bitno smanjene uračinljivosti usled teškog stepena alkoholizma, jer je u organizmu imao čak 2,46 promila alkohola.

Okrivljeni je bio u pritvoru od 14.avgusta 2023. godine do 11.septembra, a javni tužilac je predložilo da se se osudi na kaznu zatvora.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:43

Kako zaustaviti nasilje nad decom?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track