OPSADNO STANJE ISPRED KUĆE KOSMAJCA: Policija, vatrogasci i Hitna pomoć na terenu MASKIRANI NAPADAČ BACIO BOMBU PREKO OGRADE
Kuća na Zvezdari, Foto: Kurir

eksplozija

OPSADNO STANJE ISPRED KUĆE KOSMAJCA: Policija, vatrogasci i Hitna pomoć na terenu MASKIRANI NAPADAČ BACIO BOMBU PREKO OGRADE

Crna Hronika -

Ispred kuće pokojnog Dragoslava Kosmajca na Zvezdari, u čije je dvorište sinoć bačena bomba trenutno je opsadno stanje, a na terenu su brojni pripadnici MUP-a, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći.

Kuća pokojnog Kosmajca
Kuća pokojnog Kosmajcafoto: Dragana Udovičić, Nebojša Mandić

Eksplozivna naprava je, podsetimo, navodno bačena oko 21 sat, a eksplodirala je nešto pre ponoći. Na sreću, u eksploziji niko nije povređen.

- Čuli smo detonacije oko ponoći i odmah smo znali da nije nešto dobro, drugačije je bilo od petardi i vatrometa koje imamo priliku da čujemo skoro svakodnevno - kažu za Kurir stanovnici ovog mirnog kraja i dodaju: - Sumnjivo je to da im je neko bacio bombu jer pokojnika nema odavno, a njegov sin ne živi u ovoj kući. Na tom porodičnom imanju žive Dragoslavova supruga sa ćerkom i unukom, njih viđamo svakodnevno, a sina nismo videli godinama, mada smo čuli da ih posećuje.

Kako su dalje naveli, koliko je bila jaka detonacija mislili su da će ceo kraj otići u vazduh. - Puklo je tako jako da su se i nama zatresli prozori. I sada se vrši uviđaj, sve je puno policije, vatrogasci su i dalje tu. Ispitivali su nas inspektori da vide da li smo primetili nešto sumnjivo tokom jučerašnjeg dana, ali i ovih dana.

1 / 3 Foto: Kurir

- Čula sam da su im oštećeni prozori od detonacije i da je taj što im je bacio bombu došao maskiran. A priča se i da je to uradio sa gornje strane ulice na uglu jer mu je lakše bilo da pobegne sa gornje strane.

00:07

U dvorište pokojnog Dragoslava Kosmajca sinoć je bačena bomba

Istraga je i dalje u toku, a celo imanje je pokriveno nadzornim kamerama koje će pomoći u identifikovanju napadača za kojim se intenzivno traga.

Kako je izvor Kurira otkrio, jedan pravac istrage vodi se u smeru da je eksplozivna naprava bačena kao upozorenje sinu Dragoslava Kosmajca, Lazaru.

Istragu bombaškog napada vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track