ODLOŽENO SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU U CG: Ubili Hodžića i njegovog zeta u Spužu, a EVO iz kog razloga nije održano ročište
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen, Printscreen Facebook, Zorana Jevtić, Dado Đilas

viši sud u podgorici

ODLOŽENO SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU U CG: Ubili Hodžića i njegovog zeta u Spužu, a EVO iz kog razloga nije održano ročište

Crna Hronika -

U Višem sudu u Podgorici odložena je kontrola optužnice protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i njihove kriminalne grupe koja je osumnjičena za dvostruko ubistvo Crnogoraca Damira Hodžića i Adisa Spahića u oktobru 2020.

Pa da podsetimo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 31 lica, navodnih pripadnika i saradnika kavačkog klana, zbog tri ubistva i stvaranja kriminalne organizacije.

veljko belivuk i marko miljković
veljko belivuk i marko miljkovićfoto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

- Kontrola optužnice protiv optuženih za ubistvo Damira Hodzića i Adisa Spahića danas je u podgoričkom Višem sudu odložena za 22. decembar - navodi Dan i dodaje:

- Razlog odlaganja je jer podgorički Viši sud od Turske, gde se nalaze optuženi Milan Vujotić i Radoje Živković, nije dobio odgovor po zamolnici da se oni saslušaju putem video linka.

Na optužnici pored Radoja Zvicera, Živkovića, Vujotića, Kneževića, Miljkovića i Belivuka nalaze se i Ratko Živković, Nebojša Janković, Stevan Kraljević, Slobodan Kašćelan, Nenad Kaluđerović, Darko Prelević, Davor Perović, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Vladimir Vučković, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čolaković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Borko i Bojan Bešović.

ubijeni damir hodžić
ubijeni damir hodžićfoto: Privatna arhiva

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag.

ubijeni adis spahić
ubijeni adis spahićfoto: printscreen Facebook

Hodzić, koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu", i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore nedavno je saopštilo da su Hodzić i Spahić ubijeni u kući u Stanjevića rupi, nadomak Spuža, optuživši za te likvidacije Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i Ratka Živkovića.

(Kurir.rs - DAN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track