Saradnik Boška Ničića priveden, pa pušten!

Greškom iza rešetaka

Saradnik Boška Ničića priveden, pa pušten!

Crna Hronika -
Miloš Jotović, generalni direktor JKP „Kraljevica“, priveden zbog sumnje da je oštetio preduzeće za 419.000 dinara, ali ubrzo utvrđeno da nije napravio nikakav manjak u kasi

ZAJEČAR - Gorivo nađeno u kotlarnici.Miloš Jotović, generalni direktor JKP „Kraljevica“ i predsednik zaječarskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije, koji važi za desnu ruku gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, uhapšen je prekjuče u 16.30 sati zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, ali je juče oko 15.30 sati pušten iz pritvora, jer je naknadnim proverama utvrđeno da ipak nije počinio ovo krivično delo, saznaje Kurir!S Jotovićem su prekjuče zajedno uhapšeni, a zatim i pušteni, Bojan Trandafilović, finansijski direktor JKP „Kraljevica“, i Rade Nikolić, direktor firme „Uniremont“, dok je Dragoslav Dimitrijević, šef radne mehanizacije JKP „Kraljevica“ i upravnik Pijace, zadržan u pritvoru! Svi oni su bili osumnjičeni da su uzeli četiri tone evrodizela iz JKP „Kraljevica“, čime su, navodno, oštetili tu firmu za 419.000 dinara.- Postojala je sumnja da se krađa desila po Jotovićevom zahtevu. On je, navodno, naložio Trandafiloviću i Dimitrijeviću da naprave lažne priznanice da su primili evrodizel za mašine preduzeća od „Uniremonta“, te da su deo dizela privatno potrošili, dok su drugi deo prodali. Ipak, sve se to pokazalo kao neosnovano jer su, naknadnim proverama, sporne četiri tone evrodizela nađene u kotlarnici preduzeća - kažu iz zaječarske policije.Inače, Javno komunalno preduzeće „Kraljevica“ bavi se sakupljanjem, odvoženjem i deponovanjem smeća, higijenizacijom grada, održavanjem gradskog groblja i drugim komunalnim poslovima.

Ničić: Ne znam ništa, na infuziji samS obzirom na to da Miloš Jotović važi za desnu ruku gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, pozvali smo Ničića za komentar.- Ne znam ništa o tome. U bolnici sam, primam infuziju - rekao je Ničić.

Jotović: U šoku samMiloš Jotović za Kurir kaže da je u velikom šoku.- Prvi put sam bio u policijskom pritvoru i to zbog nečega što nisam uradio! U policijskoj stanici proveo sam 24 časa, to su bili najduži sati u mom životu. Naneta je velika šteta kako meni, tako i mojoj porodici, zbog čega razmišljam da možda tužim policiju - rekao je Jotović za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track