EKSPLOZIJA SRUŠILA KUĆU I UBILA VLASNIKA, A PRE 5 GODINA U ISTOJ ULICI DESILO SE NEŠTO STRAŠNO: Meštani Zemuna pamte ovaj zločin
Foto: Privatna Arhiva, printscreen/RTS

EKSPLOZIJA SRUŠILA KUĆU I UBILA VLASNIKA, A PRE 5 GODINA U ISTOJ ULICI DESILO SE NEŠTO STRAŠNO: Meštani Zemuna pamte ovaj zločin

Crna Hronika -

Žitelji Ševine ulice potresli su se nakon ekspozije u kojoj je u petak nastradao Stevo Lj. (74) a, kako kažu, tragedija ih je podsetila na onu iz 2018. godine

Žitelji Ševine ulici u Zemunu potresli su se nakon ekspozije u kojoj je u petak nastradao Stevo Lj. (74), dok je njegova ćerka Biljana (50) teško povređena, a kako kažu ovo nije prvi put da se strašne tragedije događaju u njihovom komšiluku.

Stanovnici zemunske ulice kažu da još pamte jeziv zločin koji se dogodio 2018. godine, kada je Goran Abdulov (39), poznatiji kao Jovana Transica, ubio svog emotivnog partnera Marka Radovića (24), inače studenta iz Bosne.

Probušili cev

jezive scene nakon eksplozije u ševinoj ulici
jezive scene nakon eksplozije u ševinoj ulicifoto: printscreen/RTS

Podsetimo, detonacija koja se dogodila u petak ujutru srušila je čitavu kuću a, navodno, to se dogodilo nakon što se kuća u kojoj su boravili otac i ćerka prethodno ispunila gasom. Sumnja se da su radnici slučajno probušili cev od gasa, koji je potom kroz kanalizaciju ušao u kuću.

- Povređena Biljana je ujutru, kako se priča, uključila kuvalo za kafu i tada je došlo do eksplozije u kojoj je njen otac poginuo, dok je ona zadobila teške povrede glave i opekotine po licu. Njima se od te detonacija urušila cela kuća - navodi sagovornik i dodaje da je trojici osumnjičenih, vlasnicima firmi koje su izvodile radove i jednom radniku, određen pritvor zbog sumnje da su počinili krivična dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti, jer nisu na vreme reagovali i obavesti "Srbijagas" o šteti koja je pričinjena prilikom kopanja, a koja je dovela do tragedije.

biljana lj. povređena nakon eksplozije
biljana lj. povređena nakon eksplozijefoto: Nenad Kostić, Printscreen/Facebook

Stanovnici ove zemunske ulice kažu da ih je ova tregedija uznemirila i potresla kao i ona od pre pet godina, kada se dogodilo brutalno ubistvo studenta Radovića. Goran Abdulov je podsetimo, 9. jula 2018. došao do studenta sa kojim je bio u vezi, špijunirao ga kroz prozor i video kako pije i dopisuje se s nekim. Okrivljeni je ušao u stan i počeo da se svađa sa žrtvom, svađa je eskalira u fizički sukob, a onda je Abdulov uzeo kuhinjski nož i izbo Radovića na smrt.

- Nesrećni mladić je pokušao da se spase i sav krvav je pobegao na ulicu, Nažalost, nije izdržao, prmeinuo je na ulici - podseća izvor. Okrivljeni je pred Višim sudom u Beogradu pravosnažno osuđen na 13 godina robije i trenutno služi kaznu.

goran abdulov za ubistvo studenta dobio 13 godina robije
goran abdulov za ubistvo studenta dobio 13 godina robijefoto: Privatna Arhiva

Žitelji Ševine ulice kažu da ih je tragedija od petka podsetila na ubistvo zbog brojnih policijskih kola i saniteta Hitne pomoći.

Krv po ulici

- Toliko pripadnika policije i ekipa Hitne pomoći nismo videli još od ubistva studenta Marka. Od zločina je prošlo toliko dugo, ali mi ga i dalje pamtimo jer je ovo jedna mirna ulica - kažu oni i dodaju:

ubijeni student marko radović
ubijeni student marko radovićfoto: Privatna Arhiva

- Sećamo se da je tada krvi bilo ispred kuće i na ulici kao da je neki pokolj. Marko je tada nađen u majici i donjem vešu u lokvi krvi. Danima nam je bila krv po ulici, komšiji koji je iznajmljivao studentu tu stan, vrata su bila krvava, kao i kapija. Čovek od svega nije smeo ni da izlazi na ulicu.

Priznao zločin

Umesto šerpe dograbio nož

Osuđeni Goran Abdulov, podsetimo, koji se inače predstavljao kao Jovana, upoznao je žrtvu preko društvenih mreža i tako su počeli povremeno da se druže. Naime, u jednom trenutku Marko mu je zabranio da dolazi obučen kao žena kod njega jer su komšije počele da ga ogovaraju.

mesto zločina u ševinoj ulici u zemunu
mesto zločina u ševinoj ulici u zemunufoto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva

- Navodno, okrivljenom je to smetalo, ali je dolazio samo uveče. Nakon toga Marko je raskinuo sa njim, ali se to Goranu nije dopalo pa je počeo da ga uhodi i prati - podseća izvor i dodaje:

- Goran je priznao zločin i rekao da je usled svađe hteo da dohvati šerpu koja je bila na stolu, ali je ipak uzeo nož i izbo Marka. Takođe, i tokom istrage i na suđenju sve vreme je ponavljao da i dalje voli žrtvu i da ne može da živi bez njega.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track