"NEKO VAM UBIJE DETE I NIKOM NIŠTA! JOJ BOŽE, ŠTO ME NE UZMEŠ!" Sud oslobodio sveštenika za udes, otac nastradalog dečaka VAN SEBE
Foto: Facebook

epilog saobraćajne nesreće kod ljubovije

"NEKO VAM UBIJE DETE I NIKOM NIŠTA! JOJ BOŽE, ŠTO ME NE UZMEŠ!" Sud oslobodio sveštenika za udes, otac nastradalog dečaka VAN SEBE

Crna Hronika -

Loznički Osnovni sud odbacio je optužnicu protiv sveštenika S. J. (29) iz Ljubovije kojom se teretio da je u januaru prošle godine kolima udario Đorđa Radosavljevića (15) koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Saobraćajna nesreća, podsetimo, dogodila se 25. januara 2022. oko 20 sati kada je sveštenik udario dečaka u Donjoj Ljuboviđi kod Ljubovije. Naime, do nesreće je došlo dok je dečak izlazio iz autobusa koji je došao iz Ljubovije, krenuo da pređe put, ali je tada naišao automobil i udario ga. Dečak je prevezen u Dom zdravlja Ljubovija, ali je nažalost preminuo.

dečak đorđe radosavljević poginuo kada se vraćao iz škole
dečak đorđe radosavljević poginuo kada se vraćao iz školefoto: Facebook

Otac nastradalog dečaka Miroslav Radosavljević ogorčen je, kako kaže za Kurir, ovom odlukom lozničkog suda koja je donesena 6. novembra.

- Neko vam ubije dete i nikom ništa?! Kako je to moguće... Zaista sam šokiran ovom odlukom suda jer sam očekivao da će posle 18 meseci da se realizuje i da će sveštenik dobiti kaznu koju zaslužuje - kaže neutešni otac i dodaje:

- Smatram da je ceo proces namešten i da je usled tih dokaza koji nisu tačni došlo od ove odluke suda. Veštačenja i obdukcija mog sina jedinca se ne poklopa, moj sin je udaren od napred, a ne sa boka kako se tvrdi. Napukla mu je lopanja...

Kako dalje tvrdi naš sagovornik, dosta stvari se ne poklapa i istina je izostala u procesu.

miroslav i đorđe radosavljević
miroslav i đorđe radosavljević foto: Facebook

- Nakon udarca nosio je na haubi mog sina 24 metara, pa kako je to moguće kada je vozio kako on kaže 60 kilometara na čas, a brzinometar na auto nakon udesa ostao je blokiran na 110 kilometara na čas. Mnogo je nelogičnosti - dodaje Miroslav i nastavlja da je sveštenik proveo samo sedam dana u pritvoru nakon nesreće.

- Boriću se za moje dete. To mi je sin jedinac, sve što sam imao. Jao, što me ipak ne uzmeš Bože da legnem pored njega i završim više sa svim ovim.

Prema njegovim rečima, on na ovu odluku ne može da se žali.

- Nemam pravo na žalbu i sada je na redu tužilac koji može da se žali na ovu odluku i samo na taj način postoji šansa da se odradi revizija na Apelacionom sudu. Ukoliko se tužilac ne bude žalio, ova presuda će biti pravosnažna - sveštenik će biti oslobođen optužbi za smrt mog deteta - kaže on i dodaje:

prijatelji i porodica ostavljali palile sveće na mestu nesreće, kao i piće koje je dečak voleo
prijatelji i porodica ostavljali palile sveće na mestu nesreće, kao i piće koje je dečak voleofoto: Printscreen

- Ukoliko do toga dođe, a nadam se da neće mora ćemo samo preko privatne tužbe da nešto pokušamo da uradimo, a to je veliki finansijski trošak.

Kako smo tada pisali, Đorđe Radosavljević poginuo je kada je pošto je na stanici izašao iz autobusa, kojim se vratio iz škole. Nesreća se desila u neposrednoj blizini dečakove kuće. Dečakov otac tada nam je objasnio da su mu očevici rekli kako je automobil prošao velikom brzinom i da najpre niko nije shvatio šta se dešava:

- Posle udesa, kada je automobil sleteo sa puta i zakucao se u bankinu, kazaljka je ostala zaglavljena na brzini od 110 kilometara na sat. Sama je sreća što su se deca razišla i što nikoga nije bilo ispod na stajalištu, jer bi auto sigurno naleteo na njih, ko zna koliko je dece moglo da nastrada - naveo je ranije za Kurir otac poginulog dečaka.

(Kurir.rs - B. T.)

Bonus video:

05:40

DA SRCE PREPUKNE Deka nastradalog Stefana u suzama za Kurir TV: Osećam se očajno i besno ZNAM KAKVA ĆE BITI PRESUDA GALIĆU (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track