LAZOVIĆ OSUMNJIČEN DA JE MUČIO ŠKALJARCE TOKOM HAPŠENJA! Zvicerovog prljavog policajca saslušavaju zbog TORTURE! FOTO
Foto: printscreen YT, printscreen YT/PRESS Online Portal

sky aplikacija otkrila užas

LAZOVIĆ OSUMNJIČEN DA JE MUČIO ŠKALJARCE TOKOM HAPŠENJA! Zvicerovog prljavog policajca saslušavaju zbog TORTURE! FOTO

Crna Hronika -

Saslušanje službenika Uprave policije Petra Lazovića povodom istrage vezane za navode o policijskoj torturi planirano je za sutra u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu. Saslušanje je trebalo da se održi 6. novembra, ali je odloženo za sutra.

Podsećamo, navodi o policijakoj torturi proistekli su iz SKY komunikacije za koju se sumnja da je pripadala članovima kavačkog klana. Na osnovu toga ODT istražuje da li je Lazović mučio tokom hapšenja i pretresa navodne članove škaljarskog klana, Jovana Mrvaljevića i Mila Jovanovića.

Petar Lazović, Europol, Ljubo Milović, Marko Miljković, Veljko Belivuk, Radoje Zvicer
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Prema navodima istrage, sumnja se da je tortura nad navedenim licima, a i drugima, izvršena tokom 2020.,2021.godine. Tako, na osnovu SKY komunikacije, ODT izviđa četiri predmeta o torturi policije.

Lazović je, podsetimo, osumnjičen da je bio blizak kavačkom klanu i njegovom vođi Radoju Zviceru, a iz njihove međusobne komunikacije, zaključuje se da je tortura vršena nad osobama za koje se sumnjalo da su bliski "škaljarcima".

policija, tortura policije, Crna Gora
foto: Printscreen libertaspress

Libertas je objavio fotografije, kao i presretnute poruke razmenjene preko Skaj aplikacije.

- Sudeći prema porukama koje su neki od njih imali preko kriptovanih telefona, oni su navodno otimali ljude i držali ih u svojim, takozvanim, štek stanovima, tukli ih, stavljali pištolj u usta, mučili ih strujom, gušili ih, pretili im i omalovažavali ih i prema njima nečovečno postupali - piše ovaj portal i dodaje da je imao uvid u poruke, u kojima su o svojim "junačkim dostignućima" obaveštavale Zvicera, Darka Šarića, kao i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

tortura policije, Crna Gora, policija
foto: Printscreen libertaspress

Prema prečima advokata Damira Lekića i advokatice Tatjane Pavličić na slikama i snimcima koje je ibjavio Libertas nalaze se njihovi branjenici Stefan Kovač i Jovan Mrvaljević, potvrdili su za Pobjedu.

Kako se dalje navodi, Mrvaljević jebio pretučen skoro na smrt, a prema rečima njegove advokatice, zahvaljujući lekarima u Kliničkom centru Crne Gore ostao je u životu.

tortura policije, Crna Gora, policija
foto: Printscreen libertaspress

- Mrvaljević, rodom iz Nikšića, hapšen je poslednji put zbog sumnje da je učestvovao u planiranju atentata na vođu kavačkog klana Slobodana Kašćelana, ali i Veljka Belivuka - podseća naš izvor.

Kurir.rs/Dan/Libertas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track