ON SE BRANI SA SLOBODE, RODITELJI ČEKAJU PRAVDU: Počinje suđenje za smrt srpske rukometašice Marije Pavlović - SEĆANJA NE BLEDE
Foto: Privatna arhiva

ON SE BRANI SA SLOBODE, RODITELJI ČEKAJU PRAVDU: Počinje suđenje za smrt srpske rukometašice Marije Pavlović - SEĆANJA NE BLEDE

Crna Hronika -

Prošlo je godinu dana od kako je srpska rukometašica Marija Pavlović tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu kod Grmovca ka Beogradu.

Međutim, sećanje na ovu mladu i uspešnu sportistkinju ne bledi.

Sudbina je htela da se njen put ukrsti sa D.K. (28), pijanim vozačem koji je te noći upravljao "pasatom" i izazvao nesreću. Alkotestiranje je pokazalo 1,39 promila alkohola u njegovoj krvi. Sada, on se brani sa slobode, a Marijina porodica i prijatelji čekaju pravdu, tragajući za smislom u besmislu ove tragedije.

- Kako tiho prolazi jesen, tako 24. novembra počinje i suđenje koje će osvetliti poslednje trenutke života naše Marije. Nesreća nije uzela samo Mariju, povređena je i njena saputnica (31). "Opel astra" kojom je Marija upravljala od siline udarca, izletela je sa kolovoza i probila zaštitnu ogradu. Marija je preminula na mestu, ostavljajući za sobom tišinu koja odzvanja kroz srca svih koji su je voleli - kažu za RINU Marijini najbliži.

Marija Pavlović
foto: Privatna arhiva

Marija Pavlović, čije ime nosi snagu i strast, bila je golman i ponos srpskog rukometa. Njen put od Temerina do Beograda, gde je trebala igrati utakmicu sutradan, prekinut je tragično. Marija je bila više od sportistkinje. U svom bogatom rukometnom veku branila je boje Slogesa, Milenijuma, Železničara iz Inđije, Sloge, Juniora, Mladosti iz Nove Pazove, Petrovaradina. Njena igra, njene odbrane, bile su više od sporta – bile su umetnost, strast, život.

- Marija Pavlović, sa 24 godine rukometa u srcu, bila je deo velike rukometne porodice. Njeno ime, njen trag, i dalje žive u sećanjima onih koji su je znali, voleli, i divili se njenoj igri. Prošlo je godinu dana, ali njena priča, njena borba, njen duh - i dalje su s nama. Tuga je duboka, ali takođe i zahvalnost što smo imali privilegiju poznavati Mariju Pavlović, rukometašicu koja je igrala ne samo rukom, već i srcem - dodaju oni.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track