"DIVAN ČOVEK, PUN ŽIVOTA KOJI JE VOLEO..." Prijatelji o nastradalom Mirku u Borči nakon sudara sa ocem košarkaša Peđe Stojakovića
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen/Facebook

"DIVAN ČOVEK, PUN ŽIVOTA KOJI JE VOLEO..." Prijatelji o nastradalom Mirku u Borči nakon sudara sa ocem košarkaša Peđe Stojakovića

Crna Hronika -

Mirko M. (60) iz Beograda koji je u četvrtak poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Borče biće sahranjen u utorak na groblju Zbeg.

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila 16. novembra u 17.30 sati na Zrenjaninskom putu u naselju Sebeš u blizini Borče, kada je na auto "pežo" u kom je on bio suvozač naleteo Mirodrag Stojaković, otac proslavljenog košarkaša Peđe Stojakovića kada je svojim džipom "mercedes" pokušao da napravi polukružno. Inače, Stojaković je udario u desnu zadnju stranu karavana koji je od siline udarca uleteo u kafanu pored puta. Od zadobijenih povreda Mirko M. je preminuo na mestu, dok je Stojaković posle toga uhapšen, a nakon je saslušanja pušten.

mirko m. poginuo u saobraćajnoj nesreći u borči
mirko m. poginuo u saobraćajnoj nesreći u borčifoto: Printscreen/Facebook

Mirko M. biće sahranjen na groblju Zbeg u Borči, a njegova porodica umrlice je oblepila u kraju gde je živeo sa suprugom.

- Dragog našeg Mirka ćemo sahraniti u utorak. Jako nam je žao i ne možemo da verujemo da ga tada ispraćamo na večni put... On je bio jedan divan čovek, pun života koji je jako voleo - kaže za Kurir njegov prijatelj i dodaje:

ceo kraj u jednom beogradskom naselju oblepljen je umrlica pokojnog mirka m.
ceo kraj u jednom beogradskom naselju oblepljen je umrlica pokojnog mirka m. foto: Kurir

- Njegova žena je ovo jako teško podnela. Ne znam kako će naći smisao sada nakon što ga više nema. Molimo se za nju, jer se sada nalazi u jako teškom periodu. Stalno su bili zajedno, putovali su i uživali, a sada je njihov san o lepih danima u penziji srušen jer njega više nema...

Inače, Miodrag Stojaković je nakon saslušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode. On je na saslušanju izneo svoju odbranu i izneo svoje viđenje nesreće. Istakao je da mu je teško zbog toga što je čovek nastradao, a u jednom trenutku tokom saslušanja mu je i pozlilo.

otac proslavljenog košarkaša uhapšen nakon udesa, ali je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode
otac proslavljenog košarkaša uhapšen nakon udesa, ali je posle saslušanja pušten da se brani sa slobodefoto: Damir Dervišagić

Kako saznajemo, Stojaković je odmah posle udesa podvrgnut alko testiranju i utvrđeno je da nije bio pod dejstvom alkohola.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:09

SAOBRAĆAJKA NA AUTO-PUTU U BEOGRADU: U sudaru povređen vozać skutera prevezen u bolnicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track