ŠURAK DARKA MILIČIĆA IZREŠETAN SA 6 HITACA! ZVALI GA NOVI KNELE: Pre 6 godina egzekutor iz mraka pucao u Markuša, pa pobegao!
Foto: Printscreen/Instagram, Beta Dragan Stjepanovic

UBISTVO U NOVOM SADU

ŠURAK DARKA MILIČIĆA IZREŠETAN SA 6 HITACA! ZVALI GA NOVI KNELE: Pre 6 godina egzekutor iz mraka pucao u Markuša, pa pobegao!

Crna Hronika -

Marko Markuš (29) iz Novog Sada, sin bivšeg policajca i šurak proslavljenog košarkaša Darka Miličića, izrešetan je pre šest godina u sačekuši kada je još uvek nepoznati napadač ispalio sedam hitaca u njega kada je pokušao da uđe u svoj "mercedes".

Brutalna likvidacija dogodila se 24. novembra 2017. godine oko 21.30 sati na parkiralištu ispred teretane u ulici Hajduk Veljkovoj, naspram zadnjeg ulaza u Klinički centar Vojvodine. Napadač ga je izrešetao iz "škorpiona", a potom pobegao u nepoznatom pravcu, dok je Markuš privatnim kolima prevezen u bolnicu gde je uprkos svih napora lekara preminuo.

marko markuš brutalno ubijen pre šest godina
marko markuš brutalno ubijen pre šest godinafoto: Instagram/Marko Markuš

- Sumnja se da je napadač danima pre zločina pratio Markuša koji je imao debeo policijski dosije. Nakon što je locirao njegovo kretanje i svakodnevne navike krenuo je u planiranje likvidacije. Ubica je znao da Markuš kobnog dana ima utakmicu malog fudbala u sali, pa je tako bio spreman za realizaciju svog plana - podseća izvor i dodaje:

- Kobnog dana ubica je imao štek gde ga niko neće videti. Kada je Markuš prišao svom "mercedesu" sa američkim registarskim oznakama, sa sportskom torbom u ruci nepoznati napadač je otvorio vatru u njegovom pravcu. Navodno, bila je u pitanju rafalna paljba, a žrtvu je pogodilo šest metaka.

Darko Miličić i ubijeni Marko Markuš
Darko Miličić i ubijeni Marko Markušfoto: Privatna Arhiva

Kako smo ranije pisali, egzekutor je imao i saučesnika koji ga je dovezao do mesta zločina, a potom i odvezao. Ubica do danas nije pronađen. Takođe, nije poznat ni motiv ovog ubistva.

Ubijeni Markuš je, da podsetimo, sin bivšeg policajca bio je dobro poznat po kriminalnim radnjama, a nekoliko puta je i osuđivan. Ubijenog su, navodno, u podzemlju bili prozvali i "novi Knele". Pa da podsetimo, Knele je Aleksandar Knežević (21) beogradski kriminalac i žestoki momak koji je ubijen u oktobru 1992. godine.

- Markuš je brat Zorane Miličić, supruge košarkaša Darka Miličića, a još kao maloletnik je bio prestupnik. Nekoliko meseci pre nego što je ubijen izašao je iz zatvora gde je odslužio kaznu zbog pokušaja ubistva - podseća izvor i dodaje:

marko markuš i njegova sestra zorana miličić
marko markuš i njegova sestra zorana miličićfoto: Fejsbuk/Marko Markuš

- Markuš je živeo brzo, ludo i raskalašno, o čemu su svedočili brojni privatni video snimci, kao i fotografije koje je objavljivao na društvenim mrežama.

Inače, nakon ubistva, njegova sestra je danima objavljivala potresne statuse.

- Majka sina, a ja brata čuvamo u zenici, ne da suza sva od zlata da se oko osuši. Na toplom jugu ne znaju za drugu, već za pesmu radosti, ja te molim brate dok bolujem za te tu mi pesmu oprosti - napisala je svojevremeno Zorana u jednom od statusa.

mesto gde je markuš izrešetan sa kišom metaka
mesto gde je markuš izrešetan sa kišom metakafoto: Privatna Arhiva

Ubijeni je sahranjen nekoliko dana nakon ubistva, a sahrani je prisustvovala porodica, kao i brojni prijatelji. Od tuge i bola njegova supruga pala je na kolena nakon što se završilo opelo i formirala kolona koja će ga ispratiti do večne kuće.

Debeo dosije

Marko Markuš

- 2006. - osuđen zbog napada na policajca

- 2006. - optužen za ranjavanje dvojice mladića

- 2007. - optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića

- 2008. - osumnjičen za pokušaj ubistva biznismena Miće Nikolića Sarme

- 2008. - nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je preminuo

- 2012. - Pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:45

BILA JE SAČEKUŠA, DRŽAO JE KLJUČEVE OD LISICA U ANALNOM OTVORU! Tomašević o filmskom pokušaju bega pripadnika Crvenih beretki

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track