Najnovije vesti

Sedam meseci zatvora zbog pucanja na svadbi
Foto: KURIR

Sedam meseci zatvora zbog pucanja na svadbi

Crna Hronika
On je iz napunjenog lovačkog krateža, koji je nosio bez dozvole ispalio jedan patron, a potom prilikom spuštanja puške u položaj ka zemlji ispalio drugi patron koji se odbio od betonske staze i pogodio dva harmonikaša i bubnjara koji su zadobili teške telesne povrede

BEOGRAD  - Miroslav Podunavac iz Beograda (50) pravosnažno je osuđen na sedam meseci zatvora jer je pre tri godine na svadbi pucao iz krateža u vazduh i u beton, a rikošetirani meci ranili dva muzičara.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Podunavac osuđen jer je 12. decembra 2009. godine tokom svadbenog veselja dok je mlada izlazila iz porodične kuće , "opšte opasnim sredstvom izazvao opasnost za život i telo ljudi" pri čemu je bio smanjeno uračunljiv.

On je iz napunjenog lovačkog krateža, koji je nosio bez dozvole ispalio jedan patron, a potom prilikom spuštanja puške u položaj ka zemlji ispalio drugi patron koji se odbio od betonske staze i pogodio dva harmonikaša i bubnjara koji su zadobili teške telesne povrede, navodi se u odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda.

Prema Krivičnom zakoniku Srbije upotreba vatrenog oružja na javnom mestu, odnosno pucanje u vazduh, kažnjivo je zatvorom od dve do 10 godina zatvora, dok je za bacanje bombi ili pucanje iz automatskog oružja kazna od tri do 12 godina zatvora.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...