DOBIO JE 8 GODINA BESPLATNOG STARAČKOG DOMA! Majka poginule Nađe: "Uzeo nam je dete, nije rekao ni IZVINI, a zna da nas prijavi!"
Foto: Privatna Arhiva

epilog saobraćajke kod lebana

DOBIO JE 8 GODINA BESPLATNOG STARAČKOG DOMA! Majka poginule Nađe: "Uzeo nam je dete, nije rekao ni IZVINI, a zna da nas prijavi!"

Crna Hronika -

Čovek koji je pregazio našu Nađu dobio je takoreći osam godina besplatnog starčkog doma, a moje dete je dobilo dva metra ispod zemlje! Neće imati detinjstvo, neće završiti školu, neće plivat i igrati folklor... Ja idem Nađi na groblje, a on se vozi pored mene kao da ništa nije uradio.

Ovim potresnim rečima za Kurir priča Jelena Tasić, majka poginule devojčice Nađe Tasić koja je imala 11 godina kada je na nju otpozadi 15. marta 2022. kolima naleteo Aleksandar Milić (75) u njihovom selu Šilovo kod Lebana, a usled zadobijenih povreda dete je preminuo 26. marta, 11 dana nakon nesreće. Nađina majka je navela da je saznala za presudu Apelacionog suda u Nišu koji je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu od osam godina. Apelacija je inače, preinačila odluku Osnovnog suda u Lebanu od juna gde je donesena presuda bila manja od ove sadašnje odluke.

nađa tasić preminula nakon 11 dana borbe u kliničkom centru niš
nađa tasić preminula nakon 11 dana borbe u kliničkom centru nišfoto: Privatna Arhiva

- Nijedna odluka suda ne može da mi vrati dete kojeg više nema! Naša Nađa više nikada se neće smejati, igrati, voleti i zagrliti svojim toplim rukama, a čovek koji ju je udario se i sa proživljenim životom od 75 godina sramno izvlačio i lagao tokom celog sudskog postupka kako ne bi bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio - kaže neutešna žena u jednom dahu i dodaje:

- Mi se borimo svako jutro da započnemo novi dan. Jako je teško, ali ne odustajemo, školski ranac naše Nađe i dalje stoji u ćošku sobe, dnevnik je otvoren na stolu tog dana nije stigla da ispiše tu stranicu...

U potresnom razgovoru, majka je navela i da su nakon što su izgubili Nađu prolazili kroz pakao.

poginula devojčica nađa tasić
poginula devojčica nađa tasićfoto: Privatna arhiva

- Porodica okrivljenog nas je omalovažavala, vređala i anonimnim prijavama dovodila u stanje, koje ne mogu da opišem. Pa zar im sa neke ljudske strane nije bilo dovoljno što nam je uzeo dete, pa su morali da nam dovedu i inspekciju na kuću zato što smo na porodičnom domu oslikali mural naše Nađe - dodaje ona:

- Zamislite, njih uznemirava mural mog deteta na našoj kući jer tu prolaze... Strašno, nije se udostojio ni jedno izvini, izjava saučešća, pokajanje ništa nismo dobili od njega, a dete nam je nakon udarca ostavio da leži u kanalu pored puta.

Kako dalje dodaje naša sagovornica, ona je imala razumevanja "da je kazna kada se gleda sa ljudske strane velika, ali sa druge strane to je malo za nekog ko je ostao bez svog voljenog bića."

- Od tog dana živimo u košmaru iz koga ne možemo da se probudimo. Želimo da kao roditelji koji su ostali bez deteta u saobraćajnoj nesreći probudimo svest i na neki način dopremo do vozača koji bi morali da imaju više obrzira i kulture kada sedaju za volan. Svima može da se desi to jeste tačno, ali nemojte da do toga dolazi, nekome kao što smo mi to je uništilo život.

aleksandar milić optužen na osam goidina zatvora zbog saobraćajke u kojoj je poginula nađa tasić prošle godine
aleksandar milić optužen na osam goidina zatvora zbog saobraćajke u kojoj je poginula nađa tasić prošle godinefoto: Printscreen/Društvene mreže

Niški Apelacioni sud, kako smo već preneli, ove nedelje doneo je odluku da se ta prvostepena presuda preinači i da mu se nakon uložene žalbe kazna poveća, i odlučeno je da se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina. Pa da podsetimo, nesreća se dogodila 15. marta prošle godine u selu Šilovu u blizini škole nadomak Lebana, a devojčica je u Kliničkom centru Niš preminula 26. marta.

- Nađa Tasić je prilikom udarca zadobila teške telesne povrede i od tada se 11 dana nalazila u kritičnom stanju. Ona je imala nagnječenje mozga sa otokom i bila je u veštačkoj komi - podseća izvor i dodaje da se optuženi nakon što je pobegao sa mesta nesreće predomislio pa je nakon nekog vremena došao i sam se prijavio policiji.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track