POVUKAO ME ZA KOSU, BACIO NA POD, UMOTALI SU ME U ČARŠAV I ŠUTIRALI U GLAVU Ispovest hrabre bake Jelene: Žao mi cegera i cipelica
Foto: Shutterstock, Ilustracija

POVUKAO ME ZA KOSU, BACIO NA POD, UMOTALI SU ME U ČARŠAV I ŠUTIRALI U GLAVU Ispovest hrabre bake Jelene: Žao mi cegera i cipelica

Crna Hronika -

Baka Jelena (78) sinoć je zverski napadnuta u Bačkom Petrovom Selu nadomak Bečeja kada su joj razbojnici obili kuću u kojoj živi s namerom da je opljačkaju. Oni su uhapšeni brzom intervencijom policije, a starica je u svojoj potresnoj ispovesti otkrila detalje užasa koji joj se dogodio.

- Sinoć sam kao i svake druge večeri gledala televizor, svetla su bila ugašena, a u jednom momentu televizor se ugasio, što se često dešava kada radi više od 3 sata - kaže baka i dodaje da je shvatila da je nestala struja kada je videla da ne svetli crvena lampica na televizoru.

Kaže da se nije uplašila, jer je pomislila da je reč o nekoj vrsti kvara koji će do ujutru biti rešen, pa je legla da spava.

"Povukao me je za kosu i oborio na pod"

- Čula sam lupanje i slabije i jače, ali sam pomislila da je to moj mačak Sivko, pa se nisam uplašila - kaže ova hrabra starica.

Pretpostavlja se da lopovi nisu ni znali da postoji deo kuće gde Jelena živi, već su prvo preturali po spratovima kuće, a tek kasnije su ušli u deo gde je ona, verovatno ni ne znajući da je žena tu.

- Kada su ušli u sobu gde spavam, jedan od napadača jako me je povukao za kosu i oborio na pod, bilo ih je više. Jedan me je umotao u čaršav i konstantno me je šutao u glavu i u telo svom snagom i vikao mi je da mu dam novac, koji nemam - priča Jelena suznim očima, ali opet punim hrabrosti.

Ona dodaje da je vikala na srpskom i na mađarskom koji takođe dobro zna, ne bi li je neko čuo.

Vikala je i dozivala komšiju imenom govoreći mu da su lopovi u kući i da zove policiju, međutim niko je nije čuo.

"Pokušao je da mi gurne peškir u usta"

- U jednom momentu pokušao je da mi gurne peškir u usta da me ućutka, a ja sam mu rekla "ako mi to staviš još više ću vrištati, a ti ćeš svoje dobiti" - opisuje Jelena hrabru borbu sa napadačima.

Kaže da su nakon toga pobegli, ali su joj pre toga strgnuli burmu sa ruke i odneli nekoliko stvari iz kuće u cegeru.

Jelena se posle prvobitnog šoka, brzo osvestila i "došla sebi" nakon čega je pozvala unuka koji živi u selu, a koji je odmah obavestio policiju i potrčao ka bakinoj kući, a usput je pozvao i sestru i zeta koji žive u Zemunu, a koji su takođe odmah krenuli ka selu.

- Veliku dvospratnu kuću za života stekla sam zajedno sa svojim pokojnim mužem koji je radio kao građevinac u Africi i retko je koristim, a živim u idiličnoj maloj kući u samom dvorištu i sad su sa mnom moji članovi porodice. Ponosna sam na svoje unučiće, na zeta i praunuče koji su juče odmah došli čim su čuli šta se dogodilo. Unuka i zet su potegli put iz Zemuna i odmah došli da mi se nađu u ovom teškom trenutku, i da mi koliko god mogu olakšaju muku - kaže ona i dodaje sa suzama u očima da joj je žao cegera koji godinama ima i koji je dobila od brata koji je preminuo, kao i cipelica koje pripadaju njenom praunuku.

Policija je brzo bila na licu mesta kao i Hitna pomoć koja je pregledala Jelenu koja je inače dijabetičar. Na svu sreću nije imala teže povrede.

Podsetimo, policija je uhapsila napadače i pronašla otuđenu burmu.

Uhapšeni su Lidia D. (50) Kristina K.(26) i Gabrijel K. (18) svi iz Bačkog Petrovog Sela. Njima je određeno zadržavanje i obavešteno je više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, a delo je kvalifikovano kao razbojništvo.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track