Nikolić: Nije bilo propusta u gašenju diskoteke Kontrast

Nikolić: Nije bilo propusta u gašenju diskoteke Kontrast

Crna Hronika -
Načelnik Uprave za vanredne situacije Goran Nikolić je rekao da je dojava o požaru kasnila više od pola sata od trenutka izbijanja požara i da je vatrogascima pogrešno rečeno da u objektu niko nije ostao

BEOGRAD - Načelnik Uprave za vanredne situacije Goran Nikolić odbacio je navode advokata zakupaca diskoteke "Kontrast" da su vatrogasci u Novom Sadu odgovorni za propuste u gašenju požara u toj diskoteci, u kojoj je poginulo šest mladih osoba.

U požaru 1. aprila poginuli su Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde, Milena Dalmacija (26) iz Futoga i Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada.

"Nije bilo propusta prilikom intervencije vatrogasaca. Oni su svoj posao obavili korektno", rekao je Nikolić novinarima povodom informacije da su advokati zakupaca diskoteke podneli krivičnu prijavu protiv dvojice rukovodilaca vatrogasaca u Novom Sadu.

Krivična prijava je podignuta potiv komandira vatrogasne čete i načelnika centra u Novom Sadu.

Govoreći o intervenciji u diskoteci, Nikolić je rekao da je dojava o požaru kasnila više od pola sata od trenutka izbijanja požara i da je vatrogascima pogrešno rečeno da u objektu niko nije ostao.

"Odmah je alarmirana vatrogasna jedinica, a na putu do diskoteke vatrogasci su videli da se požar razbuktao pa su pozvali pojačanje, tako da je došla i vatrogasna jedinica Naftne industrije Srbije", rekao je Nikolić.

On je kazao da je prilikom dolaska na lice mesta utvrđeno da je sporedni izlaz zaključan, a od posetilaca diskoteke koji su uspeli da izađu napolje nije bilo moguće saznati da li je neko ostao unutra.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili oko 2.20, kazao je Nikolić i dodao da je požar lokalizovan oko 2.45 i da su tada u toaletu čija su vrata bila zaključana pronašli tela šest mladih ljudi.

Nikolić je rekao da je utvrđeno da su zaposleni u diskoteci pokušali da gase požar jednim vatrogasnim aparatom ali da nisu uspeli da ga uključe. On je dodao da ne zna da li se to desilo zato što je aparat bio neispravan ili zato što zaposleni nisu znali da ga upotrebe.

Prema njegovim rečima, krov diskoteke je bio otvoren kad su vatrogasci došli i to je sigurno doprinelo razbuktavanju vatre.

Nikolić smatra da sve činjenice ukazuju da su vatrogasci reagovali najbolje moguće i da oni nisu odgovrni za smrt ljudi u diskoteci "Kontrast".

Za navode iz krivične prijave da je jedno vozilo bilo neispravno, Nikolić je rekao da je u pitanju bila autocistrna koja je zamenjena u roku od minut i da to nije ugrozilo intervenciju vatrogasaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track