"HONDOM" USMRTIO BIVŠEG DIREKRORA I PROFESORA: Podignuta optužnica za smrt Mileta Novakovića iz Niša! TRAŽE 3 GODINE ROBIJE
Foto: Kurir/M.S., Privatna Arhiva

ojt

"HONDOM" USMRTIO BIVŠEG DIREKRORA I PROFESORA: Podignuta optužnica za smrt Mileta Novakovića iz Niša! TRAŽE 3 GODINE ROBIJE

Crna Hronika -

Ivan J. (40) iz Voljčinca u opštini Žitorađa braniće se na optuženičkoj klupi Osnovnog suda u Nišu jer ga tužilaštvo tereti da je svojim motorom "honda" 21. maja ove godine usmrtio bivšeg dugogodišnjeg direktora "Niteksa" Mileta Novakovića. Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv njega i traži se tri godine zatvora jer se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Mesto nesreće
Mesto nesrećefoto: Kurir/M.S.

Tragični događaj se zbio oko 13.20 sati tog dana, kada je Novaković prelazio Bulevar Zorana Đinđića u Nišu van pešačkog prelaza.

U optužnom aktu se navodi da se Ivan J. upravljajući motociklom „honda CPR 600F“ nije pridržavao saobrarćajnih propisa i ugrozio javni saobraćaj. Novaković je odbačen u sudaru sa motociklistom sa kolovoza i pritom je zadobio niz preloma i povreda na telu od kojih je preminuo u Univerzitetsko kliničkom centru u Nišu.

Jovanović se, kako je istraga otkrila, kretao desnom stranom saobraćajnice, nije primetio da je pešak stupio na kolovoz i nastavio da vozi prema njemu, ali nije počeo da koči na vreme jer je po analizi mogao da izbegne direktan kontakt.

Mile Novaković
Mile Novakovićfoto: Facebook

Tada je vozio 45 kilometara na čas, a prilikom udara u čoveka, brzina njegovog motora bila je 23 kilometra na čas. Ivan J. se nalazi u pritvoru.

Prof. dr Mile Novaković je bio dugogodišnji član Socijalističke partije Srbije i preko 25 godina direktor tekstilnog preduzeća "Niteks", kao i predsednik Skupštine udruženja stvaralaca Niša. Bio je i stalni predavač na niškom Univerzitetu i Tehnološkom fakultetu u Leskovcu.

(Kurir.rs - M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja