CRNI SPISAK KAVČANA! Skaj poruke otkrile da je klan planirao ubistvo Vlade Mandića, a nišanili i POLITIČARE, POLICAJCE I ŠKALJARCE
Miljković, Zvicer i Belivuk, Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas, Printscreen/Libertas, MUP RS

lista za odstrel

CRNI SPISAK KAVČANA! Skaj poruke otkrile da je klan planirao ubistvo Vlade Mandića, a nišanili i POLITIČARE, POLICAJCE I ŠKALJARCE

Crna Hronika -

Osim rukometaša Vladimira Mandića, kako su otkrile Skaj komunikacije, vođe su planirale i ubistva mnogih drugih

Pripadnici kavačkog klana, kako je otkriveno dešifrovanjem Skaj komunikacija, ali i prikupljanjem drugih dokaza nisu planirali likvidaciju samo bivšeg srpskog rukometaša Vladimira Mandića, već i srpskih i crnogorskih političara, policajaca, tužilaca i brojnih "suparnika". Na listi za odstrel bilo je, kako su pisali ranije crnogorski mediji 13 imena koja su za "kavčane" bila prioritetne mete.

Vukotić ubijen u Istanbulu
Vukotić ubijen u Istanbulufoto: Printscrren, Shutterstock, Ilustracija

Posle razbijanja Skaj aplikacije, za koju su pripadnici klana mislili da je tajna i da ono što dogavaraju istražitelji ne mogu da prate, isplivale su hiljade strane prepiski koje su raskrinkale njihove planove. Na spisku za likvidaciju, navodno su bili i Filip Korać, Veljko Banović Votka, Jovan Vukotić, koji je ubijen u Istanbulu 2022, ali i brojni drugi "škaljarci".

- Klempo, Lima, Radoman, Mićko, Korać, Boban, Minja, Vule, Jare, Micić, Boreta, Votka, Kan - to se sve mora pokidati da bismo pobedili u ratu! Svako od ovih koji ostane može sam da ratuje, svako ima ljude i pare - pisalo je, kako su preneli mediji u jednoj poruci poslatoj preko Skaja u vreme planiranja likvidacije Milića Šakovića prošle godine u Podgorici.

Krvavi rat kavačkog i škaljarskog klana, podsetimo, počeo je 2014. posle nestanka 200 kilograma kokaina iz stana u Valensiji. Do tada jedinstven škaljarski klan, pocepao se na dve grupe, koje su povele rat do istrebljenja. Vođa "škaljaraca", Jovan Vukotić, ubijen je u Istanbulu 8. septembra prošle godine, dok je Radije Zvicer koji važi za vođu "kavčana" u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Radoje Zvicer u bekstvu
Radoje Zvicer u bekstvufoto: Privatna arhiva

Slavili ubistva

Posle ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu, kako su preneli mediji, u Kotoru su kavčani i njima bliske osobe organizovale vatromet, kojim su navodno slavili vest da je vođa "škaljaraca" likvidiran. Snimke slavlja, neki od njih, postavljali su i na društvene mreže.

Tokom istraga o zločinima kavačkog klana i trgovini drogom koju su, kako se sumnja, iz Južne Amerike švercovali u Evropu, otkriveno je da je Zvicer imao bliske saradnike u crnogorskim policijskim i bezbednosnim krugovima.

- Praktično, svako ko nije radio za njega, bio je na crnom spisku. Prikupljeni podaci putem Skaja, ali i svedočenja pripadnika klana koji su postali svedoci-saradnici, otkrili su da je za likvidacije ljudi koji su mu bili na vrhu liste bio spreman da da i nekoliko miliona evra - kaže sagovornik Kurira i podseća da je i zloglasna kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je uhapšena 4. februara 2021. neke od najtežih zločina planirala za račun vođe kavačkog klana.

- Crnogorski tužioci su saopštili da su nadgledajući šifrovane poruke uspeli da spreče desetine planiranih zločina, uključući otmice i ubistva, ali su potvrdili i da je postojao spisak za odstrel - dodaje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, važnu ulogu u klanu imali su crnogorski policajci koji su radili za "kavčane", a čija je uloga bila da prate kretanje žrtava, javljaju Zviceru gde se nalaze i kada su ušli u zemlju, ali i da prikrivaju istrage posle počinjenih zločina.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Bonus video:

05:52

KO STOJI IZA GORANA GOGIĆA?! Spasić: Iza transporta kokaina sigurno stoje klanovi sa ovih prostora MOGUĆA UMEŠANOST I BRAĆE KLIČKO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track