POPIO SAM 6 RAKIJA I PIVO, VIDEO SAM KAD JE DEVOJKA PALA NA HAUBU: Okrivljeni za smrt Nišlijke izneo odbranu: LEKARI SU KRIVI
Foto: Printscreen/Facebook

viši sud u nišu

POPIO SAM 6 RAKIJA I PIVO, VIDEO SAM KAD JE DEVOJKA PALA NA HAUBU: Okrivljeni za smrt Nišlijke izneo odbranu: LEKARI SU KRIVI

Crna Hronika -

Igor Stojković (40) iz Niša prihvatio je danas odgovornost za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređena mlada Nišlijka Marija Šulović, ali ne i za njenu smrt, a koja je nastupila tri meseca posle kobnog sudara.

Njemu je danas nastavljeno suđenje u Višem sudu u Nišu, gde se tereti za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Marija je teške povrede opasne po život dobila 31. decembra 2020. godine u Donjovlaškoj ulici u Nišu, a preminula je 22. marta sledeće godine.

MArija Šulović
MArija Šulovićfoto: Foto: Facebook/Marija Šulović

- Kriv sam za nesreću, ali su Mariju nesavesno lečili, pa je umrla. Dok je bila ovde kod nas u niškoj bolnici stalno sam se raspitivao o njenom zdravstvenom stanju. Kada je otpuštena odavde, mislio sam da je dobro, a onda sam razgovarao s nekoliko lekara koji su mi rekli da je njena smrt nastupila usled nemarnog lečenja - rekao je danas na sudu Stojković.

To je izazvalo burne reakcije kod ožalošćenog oca pokojne studentkinje koji je zatražio da mu se daju imena lekara koji su to Stojkoviću preneli.

Stojković je tog dana, rekao je, popio pet ili šest rakija, a onda i jedno pivo tako da mu je posle nesreće izmereno da je imao dva promila alkohola u krvi. On je naveo da se ne seća kojom se brzinom kretao, ali i da je kasno video ljude kako prelaze ulicu. Stojković je rekao da je kočio tom prilikom, ali kasno, a i kolovoz je bio klizav pa je automobil proklizao.

- Video sam devojku kada sam je udario prednjim branikom kako je pala na haubu ispred mene, udarila je u šoferšajbnu i pala s moje desne strane. Ja sam zaista očajan zbog toga što se dogodilo i jako mi je žao jer i ja imam decu - naveo je Stojković.

Suđenje se nastavlja u januaru mesecu kada se očekuje svedočenje bližnjih nesrećne devojke.

(Kurir.rs, M. S.)

Bonus video:

02:18

POSLE TRAGEDIJE U NIŠU, BAHATI VOZAČI NE STAJU! Vulin: Za samo šest dana napravljeno više od 4000 prekršaja (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track