OVO JE DRUGI UHAPŠENI ZA UBISTVO VATERPOLISTE: Dobro znali Filipa preko sporta, jedan trenirao sa njim, drugi konobarisao (FOTO)
Uhapšeni P.M., Foto: Privatna Arhiva

kurir saznaje

OVO JE DRUGI UHAPŠENI ZA UBISTVO VATERPOLISTE: Dobro znali Filipa preko sporta, jedan trenirao sa njim, drugi konobarisao (FOTO)

Crna Hronika -

P. M. (35) i I. Č. (25) iz Subotice uhapšeni su jutros na teritoriji somborske opšine zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, a kako saznajemo obojica su dobro poznavali ubijenog Filipa Zeljkovića (21).

- Filip je igrao dugo za lokalni vaterpolo klub, a I.Č. se takođe u jednom momentu priključio treninzima. Svi su se dobro poznavali sa Filipom, a naročito P.M. - otkriva izvor Kurira i objašnjava:

Uhapšeni P. M.
Uhapšeni P. M. foto: Privatna Arhiva

- P.M. je poreklom je iz Crne Gore kao, a njegov stariji brat, koji trenutno služi zatvorsku kaznu, je držao kafić u okviru Sportsko-rekreativnog centra u čijem sklopu se nalazi i bazen na kom su momci trenirali vaterpolo. P.M. je tamo godinama radio kao konobar i tako je poznavao Filipa.

Prema rečima našeg izvora, P.M. je u gradu poznat kao probisvet i problematičan.

Filip Zeljković
Filip Zeljkovićfoto: Privatna Arhiva

Ovaj dvojac je, da podsetimo, uhapšen zbog ubistva vaterpoliste Filipa Zeljkovića (21) 15. oktobra ove godine, svog sugrađanina. Filip je ubijen na benzijskoj pumpi na palićkom putu u Subotici, a iako su brzo identifikovani, osumnjičeni su uhapšeni mesec i po dana posle ubistva.

Kako je Kurir već pisao, drugi uhapšeni mladić je nedavno izašao iz zatvora gde je služio kaznu zbog ubistva sugrađanina, ali kao maloletno lice.

I.Č. odležao je kaznu u trajanju od 5 godina zbog ubistva Zoltana Bukovca (55) sa još dvojicom saučesnika.

- Zoltan Bukovac napadnut je, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine na Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je prebačen na urgenti prijem u Opštu bolnicu Subotica, isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se na kratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku sa životom - podseća sagovornik Kurira.

Uhapšeni I.Č.
Uhapšeni I.Č.foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, propadnici MUP-a intenzivno su radili na prikupljanju podataka i privođenju počinilaca ubistva Filipa Zeljkovića, a pored brojnih svedoka postoje i snimci sa nadzornih kamera sa benzinske pumpe.

- Nakon verbalne rasprave između Filipa i njegovog mlađeg brata sa jedne strane i napadača sa druge usledila je tuča, a onda i pucnjava u kojoj je ubijen mladi vaterpolista - podseća naš izvor.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja

Kurir.rs / D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track