SEDIMO NA HLADNOM PLOČNIKU I LJUBIMO TVOJU VEČNU KUĆU! Tužna čitulja supruge Cetinjanina: Presudio mu njen KUM BORILOVIĆ
Foto: screenshot Youtube, screenshot Pobjeda, Privatna Arhiva

SEDIMO NA HLADNOM PLOČNIKU I LJUBIMO TVOJU VEČNU KUĆU! Tužna čitulja supruge Cetinjanina: Presudio mu njen KUM BORILOVIĆ

Crna Hronika -

Cetinjanin Milan Mitrović (37), jedna od žrtava pomahnitalog ubice Vuka Borilovića (35) koji je u krvavom piru 12. avgusta 2022. ubio deset ljudi, među kojima i dvoje dece, da je živ danas bi napunio 38. godina, a njegova neutešna porodica putem čitulja čestitali su mu rođendan.

Pa da podsetimo, kako smo ranije pisali, Mitrović je u cetinjsko naselje Medovina došao na zahtev svog kuma Miloša Martinovića koji ga je obavestio da se kod njega u kući nešto čudno dešava i da ode kod njegove supruge Nataše Martinović koja je bila u iznajmljenom stanu sa dvojicom sinova Mašanom i Markom. Naime, porodica Martinović živela je kod Vuka Borilovića kao podstanari. U krvavom piru Borilović je tog kobnog dana ubio prvo Nataša i decu, a zatim i Mitrovića koji je goloruk krenuo kod pohahnitalog masovnog ubice, koji je Medovinom sejao smrt nakon što se vratio iz crkve.

supruga i ćerka objavile čitulju u jednim novinama povodom njegovog rođendana
supruga i ćerka objavile čitulju u jednim novinama povodom njegovog rođendanafoto: screenshot Pobjeda

Milan Mitrović se samo nekoliko meseci pre tragedije oženio i dobio ćerku, koju nažalost nije uspeo ni da upozna. Sada je Milanova supruga u jednim crnogorskim novinama objavila potresnu čitulju koju je potpisala zajedno sa ćerkicom.

- Voljeni naš, evo još jedan decembar je došao. Još jedan tvoj rođendan, bez tebe, živote naš. Umesto da smo te večeras u ponoć poljubile nas dve, da su ti ove slatke ručice zamazale tortu po licu, mi i danas sedimo na hladnom pločniku i ljubimo tvoju večnu kuću, kitimo je cvećem, zalivamo suzama a palimo sveće mesto svećica. Svaki naš decembar će biti tužan jer ti nisi sa nama, ali znamo negde da u rajskim vrtovima slaviš i da nas gledaš i paziš. Volimo te - stoji u potresnoj čitulju na kojoj je ubijeni Milan nasmejan.

pomahnitali vuk borilović je tog dana došao navodno iz crkve i počeo da seje smrt u svom kraju
pomahnitali vuk borilović je tog dana došao navodno iz crkve i počeo da seje smrt u svom krajufoto: Privatna arhiva, EPA/Boris Pejović

Pored ove čitulje, nalazi se još jedna koju potpisuje Milanova sestra.

- Umesto poklona, danas ti ruže nosim. Opet ćemo zajedno slaviti, ponosu moj, u nekoj nebeskoj kafani. Čekaj me do tada! Volim te - stoji u drugoj čitulji.

Kako smo ranije pisali, ubijeni Mitrović i ubica su se dobro poznavali, pa čak su bili i na neki način kumovi.

- Rođeni brat supruge pokojnog Milana Mitrovića je venčani kum ubice Vuka Borilovića! Zamislite kako je tada bilo njihovoj porodici, ne znaju ljudi šta da rade - rekli su ranije za Kurir stariji meštanin Cetinja:

- Borilovićev kum, a brat Milanove supruge, nije znao gde se nalazi nakon tragedije koja je tada zavila u crno celu Crnu Goru. U trenutku je njegova sestra ostala bez oslonca i životnog druga sa kojim se tada skoro venčala i dobila dete. S druge strane on je taj koji je znao sve tajne sada najvećeg monstruma u istorije zemlje.

puška kojom je sejao smrt vuk borilović tog 12. avgusta prošle godine
puška kojom je sejao smrt vuk borilović tog 12. avgusta prošle godinefoto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva

Cetinjani su tada naveli i da je Borilović tokom krvavog pira pozvao tri osobe, od kojih je jedna bio Miloš Martinović, kome je saopštio da mu je pobio porodicu, drugi je bio namenjen njegovom prijetelju, a navodno treći poziv bio je namenjen supruzi Milana Mitrovića.

Pored Mitrovića i njegovih kumova Nataše i dečice, ubijeni su Goran Đurišić (54) koji je pokušao da zaustavi svog sestrića, komšije Rajku (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, Danijelu (51) i njena sestra Milu (52) Radunović. U svom krvavom pohodu Borilović je tada ranio šest osoba.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track