BELIVUK I MILJKOVIĆ NA OPTUŽNICI ZAJEDNO SA SVOJIM ŽENAMA! Terete se za pranje para, sudiće se i jednoj tašti, ali i Mariji!
Foto: Kurir, Stefan Stojanović

viši sud u beogradu

BELIVUK I MILJKOVIĆ NA OPTUŽNICI ZAJEDNO SA SVOJIM ŽENAMA! Terete se za pranje para, sudiće se i jednoj tašti, ali i Mariji!

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je potvrđena optužnica Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih zbog krivičnog dela pranje novca!

Veljko Belivuk
Veljko Belivukfoto: Ana Paunković, Zorana Jevtić

- Predmetnom optužnicom okrivljenom Veljku B. na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu i okrivljenom Marku Miljkoviću na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog dela pranje novca - navodi se u saopštenju Višeg Suda u Beogradu.

Osim Belivukia i Miljkovića na ovoj optužnici našle su se i njihove supruge, kao i tašta Veljka Belivuka.

Marko i Tanja Miljković
Marko i Tanja Miljkovićfoto: Privatna arhiva

- Okrivljenoj Bojani Belivuk na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu i okrivljenoj Tanji Miljković na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Okrivljenoj Snežani Đ. (prim. aut. tašta Veljka Belivuka, Bojanina majka) takođe je na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu.

Bojana Belivuk
Bojana Belivukfoto: Kurir

Osim članova porodice Belivuka i Miljkovića na optužnici su i imena Filipa Ivanovskog koji je označen kao pripadnik Belivukovog klana i nalazi se i na ostalim optužnicama, ali i njegove nevenčane supruge.

- Okrivljenom Filipu Ivanovskom na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu, a okrivljenoj Mariji M. na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu - navodi se u saopštenju.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Kurir.rs / D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track