ISELIĆEMO TE IZ BEOGRADA, CEO ŽIVOT ĆEŠ DA SE OKREĆEŠ ZA SOBOM: Optuženi lažni policajci koji su pokušali da iznude novac
Foto: MUP Srbije

TREĆE OSNOVNO TUŽILAŠTVO

ISELIĆEMO TE IZ BEOGRADA, CEO ŽIVOT ĆEŠ DA SE OKREĆEŠ ZA SOBOM: Optuženi lažni policajci koji su pokušali da iznude novac

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je Trećem osnovnom sudu u Beogradu podnelo optužni predlog protiv B.C. (38) iz Beograda i I.T. (35) iz Beograda, zbog sumnje da su kao saizvršioci pokušali da izvrše krivično delo iznuda.

Kako je saopšteno, oni se sumnjiče da su krivično delo počinili na taj način što su dana 11. jula 2020. u Zemunu pokušali da pretnjom prinude oštećenog S.S. da im preda iznos koji prelazi iznos od 450.000 dinara, tako što su došli do stana u kom oštećeni stanuje i nakon što je svedok B.S. otvorila vrata, lažno predstavili kao policijski službenici iz odeljenja za narkotike.

- Nogom su sprečili B. S. da zatvori vrata, a kada je do vrata došao oštećeni istom rekli da im duguje 1.050.000 dinara. Kada ih je oštećeni pitao ko su oni, okrivljen počeli da se udaljavaju od stana govoreći oštećenom "Platićeš mi ti to", te su oštećenog nakon nekoliko dana pozvali telefonom i rekli mu da mora da vrati pare inače će ga iseliti iz Beograda i da će se ceo život okretati za sobom - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljene oglasi krivima te da ih osudi na kazne zatvora u trajanju od po ne manjem od jedne godine i šest meseci zatvora, kao i da okrivljenima izrekne i mere bezbednosti zabrana približavanje komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track