SRBIN POGINUO U STRAVIČNOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI U HRVATSKOJ Bio u "audiju" koji se zakucao u betonsko ostrvo, stradala još dvojica
Ilustracija, Foto: Shutterstock

tragedija

SRBIN POGINUO U STRAVIČNOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI U HRVATSKOJ Bio u "audiju" koji se zakucao u betonsko ostrvo, stradala još dvojica

Crna Hronika -

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Hrvatskoj kada je automobil "audi" udario u betonsko ostrvo kod naplatne rampe na izlasku iz tunela Učka na istarskoj strani, poginio je i državljanin Srbije (25).

Kako prenose hrvatski mediji, mladić iz Srbije, rođen 1998. godine bio je u automobilu bosanskohercegovačkih registracija, a bitku za život izgubio je jutros u KBC Rijeka, gde je bio transportovan nakon nesreće.

U ovom udesu, na mestu su poginula dvojica muškaraca, starih 27 i 37 godina, a koji su, kao i preminuli Srbin, bili putnici u "audiju", a koji su državljani Bosne i Hercegovine.

Kako su iz Policijske uprave istarske naveli za Jutarnji list, smrt trećeg putnika iz "audija" je proglašena jutros u 9. 25 sati u Sušačkoj bolnici, u koju je pacijent bio smešten odmah nakon nesreće. Još jedna osoba iz automobila i dalje je na lečenju u KBC Rijeka, na lokalitetu na Sušaku, a mediji navode da je reč o vozaču automobila.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Prema PU istarskoj, koja je obavila uviđaj, nesreća se dogodila u utorak u 19 sati. Vozilom bosanskohercegovačkih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine iz pravca Rijeke prema Vranji, i to brzinom većom od propisane. Kako kažu u policiji, izlaskom iz tunela i dolaskom do skretanja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama puta, već je skrenuo u levo i udario u saobraćajnu signalizaciju, a potom i u deo saobraćajnog ostrva naplatne rampe.

Na mestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine. Njihova tela su po nalogu nadležnog državnog tužioca prevezena na Odeljenje patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije. Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gde je utvrđeno da su teško povređeni te su zadržani na lečenju. Nažalost, 25-godišnjak je jutros podlegao povredama.

U PU istarskoj ističu da će vozač automobila biti saslušan i da će protiv njega biti podneta odgovarajuća prijava kada njegovo zdravstveno stanje bude stabilno.

(Kurir.rs - Jutarnji list)

Bonus video:

00:56

TEŽA SAOBRAĆAJKA NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track